Konkurrenterna: ”Hur kan man slå Näslund?"

När Sandra Näslund jublade högst upp på OS-pallen suckade hennes konkurrenter: –Jag har funderat hela säsongen på hur man kan slå henne, men inte fått något svar, säger exempelvis Sami Kennedy-Sim, Australien, som kom åtta.

Silvermedaljören Marielle Thompson, Kanada, (tv) och bronsmedaljören Daniela Maier, Tyskland, frågar sig hur de ska kunna besegra Sandra Näslund.

Silvermedaljören Marielle Thompson, Kanada, (tv) och bronsmedaljören Daniela Maier, Tyskland, frågar sig hur de ska kunna besegra Sandra Näslund.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skicross2022-02-17 14:31

Efter nio av tio möjliga världscupsegrar den här säsongen samt ett färskt OS-guld uppfattas nu Sandra Näslund som oslagbar hos sina konkurrenter. De studerar henne i minsta detalj, men finner inget svar på hur hon kan besegras.

– Jag kommer att se mycket på video och försöka lista ut vad som gör henne så snabb. Vi får se i framtiden vad som händer, säger bronsmedaljören Daniela Maier från Tyskland.

Hon fortsätter:

– Men i dag är Sandra Näslund en skicrossdrottning. Hon är otrolig. Både stark och snabb.

”Hon gör oss bättre”

Silvermedaljören Marielle Thompson, från Kanada, som är en av de mest rutinerade inom sporten, säger att Sandra Näslund driver henne till att försöka bli ännu bättre.

– Hon är supersnabb. Speciellt i starten, som är hennes stora styrka. Hon gör oss andra mycket bättre.

Sami Kennedy-Sim, från Australien, var en av tävlingens uppstickare med en åttonde plats.

”Skillnanden”

Efter tävlingen märktes det att hon ser upp till Sandra Näslund:

– Jag har funderat hela säsongen på hur man kan slå henne, men inte fått något svar. Jag tror mycket beror på att hon har lyckats skapa ett självförtroende, både hos sig själv och sitt team. I dag är hon ostoppbar och jag är glad att få tävla mot henne.

Landslagskollegan Alexandra Edebo har sin bild klar när det gäller Sandra Näslund:

– Hon har en väldigt bra grund och många timmar i backen. Dessutom är hon talangfull och duktig på det mesta hon gör. Det är skillnaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!