Näslund tangerade Stenmark: "Väldigt speciellt"

Sandra Näslund fortsätter att dominera. På lördagen tangerade skicross-stjärnan Ingemar Stenmarks rekord för antal segrar i rad i den alpina världscupen. –Det är väldigt speciellt, säger Näslund i Viaplay efter sin 15:e raka seger och den 34:e totalt i världscupen.

Sandra Näslund tävlar på hemmaplan i Idre Fjäll den här helgen.

Sandra Näslund tävlar på hemmaplan i Idre Fjäll den här helgen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skicross2023-01-21 13:56

Det måste vara frustrerande för hennes motståndare.

Sandra Näslund, som inför helgens tävlingar på hemmaplan i Idre hade 14 raka segrar i världscupen, var totalt överlägsen och tog sig tämligen enkelt till final på nytt. Väl där kunde hon bärga sin 34:e världscupseger i karriären och den 15:e på raken.

I och med den nya triumfen tangerade hon svenske ikonen Ingemar Stenmarks rekord på antal segrar i rad i den alpina världscupen. Båda står nu på 15 raka världscupsegrar.

– Det är väldigt speciellt att vinna här på hemmaplan med min familj på plats. Det känns väldigt speciellt, säger Näslund i Viaplay.

Redan förra säsongen var Sandra Näslund helt överlägsen och vann elva av tolv världscuptävlingar, vilket även innebar seger i den totala världscupen. Utöver det vann den svenska stjärnan också OS-guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!