Näslund vann igen – raderade Stenmarks rekord

Skicross-stjärnan Sandra Näslund tog sin 16:e raka seger under söndagen. 26-åringen raderade därmed Ingemar Stenmarks 43 år gamla rekord. –Det är coolt med rekordet och jag försöker bara göra mitt bästa, säger Näslund i Viaplays sändning.

Sandra Näslund vann i Idre.

Sandra Näslund vann i Idre.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skicross2023-01-22 12:45

Vem kan stoppa Sandra Näslund? Det är miljonfrågan den här säsongen.

Svaret hittills: ingen.

Under lördagen var hon totalt överlägsen i hemmabacken i Idre och knep sin 15:e raka seger och den 34:e totalt i världscupen, lika många som i Ingemar Stenmarks 43 år gamla rekordsvit i storslalom i världscupen (mellan 1978 och 1980).

Med det sagt hade Sandra Näslund en ypperlig chans att på söndagen slå alpinlegendarens rekord i en gren inom Internationella skidförbundet Fis.

Den chansen tog hon. Näslund var totalt överlägsen och kunde tämligen enkelt först ta sig till final och därefter vinna den.

– Han (Ingemar Stenmark) är en legendar och betyder mycket. Han har också vunnit mer. Det är coolt med rekordet och jag försöker bara göra mitt bästa, säger en samlad men glad Sandra Näslund i Viaplay.

Totalt har Näslund vunnit 35 världscuptävlingar. 26-åringen har sedan tidigare även ett OS-guld.

Österrikiskan Katrin Ofner slutade tvåa, tre sekunder efter Näslund, och trea blev Marielle Thompson, Kanada.

På herrsidan hade Mobärg-bröderna en succéartad lördag. David Mobärg vann och Erik Mobärg blev trea då.

Under söndagens tävling blev det tuffare för David Mobärg som slogs ut i kvartsfinalen. Brodern, Erik Mobärg, tog sig till final och väl där slutade han tvåa efter drama. Vann gjorde Reece Howden från Kanada och trea blev tysken Tobias Müller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om