Ny succé för Näslund – tog 14:e raka segern

Sandra Näslund var obesegrad i fyra raka världscuptävlingar i skicross. Då blev det en ny succé. Den svenska stjärnan stod högst upp på prispallen för andra dagen i rad.

Sveriges Sandra Näslund tog femte raka världscupsegern den här säsongen. Arkivbild.

Sveriges Sandra Näslund tog femte raka världscupsegern den här säsongen. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/ TT

Skicross2022-12-22 13:17

Segern var hennes 33:e världscupseger i karriären och för andra dagen i rad vann hon i italienska Innichen.

– Det är riktigt roligt att åka skidor. Mitt finalåk i dag var mycket bättre än i går – och jag lyckades hålla ledningen hela vägen ner, säger Näslund i segerintervjun.

Förra säsongen var Sandra Näslund helt överlägsen och vann elva av tolv världscuptävlingar, vilket även innebar seger i den totala världscupen. Utöver det vann den svenska stjärnan även OS-guld.

En överlägsenhet som fortsatt även den här säsongen. Det syntes även i Innichen – Näslund inledde dagen med att enkelt åka hem segern i både kvarts- och semifinalheat. Segermarginalen? Mer än en sekund i båda heaten.

I finalen fick Näslund en bra start, och tog ledningen direkt. Bakom henne krockade konkurrenterna och den 26 år gamla svenskan kunde korsa mållinjen som överlägsen etta. Österrikiskan Andrea Limbacher åkte in som tvåa. Hennes landsmaninna Sonja Gigler och schweiziskan Fanny Smith delade på tredje platsen – efter en videogranskning av krocken mellan de två åkarna.

Segern i Innichen var Näslunds femte raka, av fem möjliga, denna säsong. Det innebär att hon är uppe i 14 raka världscupsegrar.

Svenskan leder därmed den totala världscupen, på 500 poäng, före kanadensiskan Marielle Thompson som har 269 poäng. Svenskan Linnea Mobärg ligger elva i totalen.

Fakta: Sandra Näslund

Född: 6 juli 1996 (26 år).

Bor: Umeå.

Gren: Skicross.

Klubb. Kramfors alpina.

Främsta meriter: OS-guld 2022, OS-fyra 2018. VM-guld 2017 och 2021. Totalseger i världscupen 2017–18, 2019–20 och 2021–2022. Flest världscupsegrar genom tiderna: 33 stycken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om