Det var till slut en knäskada som satte stopp för sviten, inte konkurrenterna.
Sandra Näslund radade från december 2021 till februari i år upp 18 raka segrar i världscupen. Det är tre fler än Ingemar Stenmarks tidigare rekord på alpinsidan.
Med 37 segrar i världscupen börjar hon dessutom närma sig en annan legendar, Anja Pärson som hann med 42 segrar i karriären.
Ja, ni fattar. Det har gått rätt bra några år nu.
– Ja, jo, absolut. Men det är sällan jag känner mig säker ändå när jag står på start. För det mesta känner jag ändå att jag måste åka bra för att slå konkurrenterna, säger Sandra Näslund.
– Men sedan är det väl vissa banor där jag kanske känner att åker jag som jag ska borde de inte ha någon chans att komma om mig.
"Åka och ha kul"
Det är starterna som är Sandra Näslunds största styrka. Svagheterna är lite svårare att peka ut, medger hon. Men eftersom konkurrenterna hela tiden jobbar stenhårt för att bli bättre måste ju hon också göra det.
Någon motivationsbrist finns inte i sikte, trots att dominansen redan resulterat i ett OS-guld, flera VM-guld och fyra segrar i den totala världscupen.
– Varje gång jag står där på start och har konkurrenterna bredvid mig vill jag vinna och göra mitt bästa. Jag tycker ändå att det är ganska lätt att ladda om, säger hon.
– Nästan lättare när det går så bra, man behöver inte tänka så mycket utan det enda jag behöver göra är att åka skidor och ha kul.
Tränar med herrarna
I brist på konkurrens på damsidan har Sandra Näslund inför säsongen tränat en del med det svenska herrlaget i stället. Där finns exempelvis David Mobärg, som kom tvåa i den totala världscupen i fjol, och hans bror Erik som bland annat har två VM-brons på meritlistan.
– Det är ju grabbarna jag får försöka jaga. Ibland är det tufft att vara långsammast på varje träning. Men ibland känns det också jäkligt bra när man får slå några, säger Sandra Näslund.
– Det är väldigt få gånger jag får slå David eller Erik kanske. Men vi har ju några yngre killar också som jag kan fajtas med. Det kanske inte alltid är så kul för dem, men det är bra träning.
TT: Det var ganska uppmärksammat när du slog Ingemar Stenmarks rekord i fjol. Går det att ta in alla framgångar, eller får det vänta till efter karriären?
– Både och. Det är klart att ofta kollar jag ändå tillbaka på många tävlingar och känner mig stolt över allt jag uppnått.
– Men jag tycker att det är lite svårt att jämföra sig med Ingemar och Anja, det är en helt annan sport och en helt annan konkurrens.