Alexandersson missar världscupavslutningen

Förra året drogs Tove Alexandersson med effekterna av en långdragen covid-19-infektion. Nu missar hon världscupavslutningen i skidalpinism i Frankrike efter att ännu inte ha återhämtat sig från en förkylning hon ådrog sig för några veckor sedan.

Orienteraren och skidalpinisten Tove Alexandersson. Arkivbild.

Orienteraren och skidalpinisten Tove Alexandersson. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidalpinism2022-04-06 13:21

För en vecka sedan skrev Tove Alexandersson på Instagram att hon skulle ta några extra dagar för återhämtning efter att ha blivit förkyld efter tävlingarna i Val Martello i Italien. Nu meddelar hon att hon fortfarande inte är återhämtad nog för att tävla i Frankrike i helgen och att hon därför reser hem till Sverige.

"Det är inte ett roligt beslut att ta men det kommer fler år och fler tävlingar, men man har bara en kropp och man behöver ta hand om den", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Alexandersson är tvåa i världscupen i skidalpinism efter en seger och sex andraplatser den här säsongen – och går i och med återbudet miste om chansen att slåss om segern. På förstaplatsen i världscupen ligger franska Emily Harrop.

Förra året blev Alexandersson också tvåa, efter att ha diskats för att ha missat en prisceremoni och därmed gått miste om viktiga poäng.

Alexanderssons sjukdomsbakslag är inte det första. Det dröjde fram till hösten innan 29-åringen kunde tävla ordentligt i orientering efter att ha insjuknat i covid-19 efter sin guldskörd på VM i Tjeckien i somras, vilket ledde till att hon bland annat tvingades bryta en världscuptävling i Åre.

Skidalpinism är nytt på tävlingsprogrammet i vinter-OS 2026 i Milano.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om