Årsjö till VM – efter covidsmittan

Paraskidåkaren Zebastian Modin tvingas avstå från VM helt och hållet efter att ha smittats av covid-19. Däremot är Ebba Årsjö frisk från viruset och kan åka till Lillehammer. –Jag började gråta där inne när hon sa att det var negativt, säger hon.

Zebastian Modin kör inte i VM i Lillehammer. Arkivbild.

Zebastian Modin kör inte i VM i Lillehammer. Arkivbild.

Foto: KARL NILSSON/TT

Skidor2022-01-17 12:52

För en vecka sedan kom beskedet att den 21-åriga alpinåkaren Ebba Årsjö testat positivt för covid-19.

Då svävade VM i Lillehammer, som inleddes i torsdags, i fara. Men lyckligtvis för svenskan avgörs slalomen, storslalomen och parallellslalomen inte förrän sent i mästerskapet.

Och i dag fick hon beskedet att hon är frisk och kan ansluta till den svenska truppen i Norge.

– Jag var inne på kliniken i dag, och jag började gråta där inne när hon sa att det var negativt. Det var väldigt viktigt, säger Årsjö till TT.

"Sån ångest"

Det har varit en tuff period sedan det stod klart att hon var coronasmittad.

– Det har vart sån tyngd på axlarna i två veckor, det har varit sån ångest, säger hon.

Nu satsar Årsjö, som tagit två världscupsegrar i vinter, på nya triumfer.

– Det var inte bästa uppladdningen, verkligen inte. Men det var ju två veckor sedan jag var lite förkyld. Så jag mår ju jättebra nu och är jättetaggad, säger hon.

Modin står över

Zebastian Modin, med fem VM-medaljer och lika många Paralympicsmedaljer på meritlistan, testade positivt för covid-19 i samma veva.

Men för honom blir det inget VM den här gången.

– Vi har bestämt att vi inte ska åka i alla fall. Jag hade kanske kunnat köra sprinten i helgen, jag har kommit i gång att träna lite och så. Men vi vill inte chansa, säger han.

– Hade det inte varit något Paralympics i år så hade jag kört sprinten.

Han framhåller att Paralympics är det stora målet den här säsongen. Modin hoppas att coronasmittan inte ska påverka hans möjligheter att plocka nya mästerskapsmedaljer i Peking i mars.

– Det är svårt att säga, för alla verkar reagera så olika. Men som det känns nu, så hoppas jag att jag inte ska göra det. Men sen vet man inte när man går på och börjar träna hårdare och tävla, säger Modin.

Paralympics invigs den 4 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!