Burman står över vc-tävling

Jens Burman står över helgens världscuptävlingar i finländska Lahits. Burman blir därmed andra OS-åkare, efter Charlotte Kalla, att inte delta i tävlingarna.

Jens Burman blev bästa svensk på en åttondeplats på herrarnas 15 km klassisk stil under vinter-OS i Peking. Arkivbild.

Jens Burman blev bästa svensk på en åttondeplats på herrarnas 15 km klassisk stil under vinter-OS i Peking. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-02-24 15:48

Enligt skidförbundet ska det inte röra sig om någon sjukdom, utan snarare om brist på återhämtning efter att nyss ha kommit tillbaka från OS.

"Jens känner sig inte helt återhämtad efter OS och hemresa och väljer därför att stanna hemma och träna på hemmaplan och blicka fram mot tävlingar i Norge kommande vecka", meddelar det svenska skidförbundet.

Burman hade, precis som många andra åkare, ett tufft OS i Kina och åkte från spelen med en åttondeplats i 15-kilometersloppet som bästa individuella resultat.

De flesta av de svenska OS-åkarna kommer att vara på plats för tävlingarna, som inleds på lördagen med sprint. Charlotte Kalla kommer dock, likt Burman, inte att vara på plats i Finland.

TT: Har hon tagit beslutet tillsammans med ledare?

– Uttagningen görs av landslagsledningen och det sker alltid en dialog med åkarna. Jag vill inte kommentera hur dialogen skett, sade Lars Öberg, landslagsansvarig, till TT på tisdagen.

Frida Karlsson är uttagen i truppen, men det är ännu oklart om hon kommer att starta.

– Vi har inte tagit ett beslut om hon kommer komma till start eller inte. Vi är tvungen att anmäla en trupp en tid i förväg. Tanken och ambitionen är att hon ska åka, sade Lars Öberg om Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!