Efter formbeskedet – drömmer om OS-stafett

Efter distanssegern i Skandinaviska cupen börjar sprintåkaren Jonna Sundling drömma om OS-stafetten. –Det är något jag vill göra om jag får chansen, säger hon.

Jonna Sundling har hittat formen efter skadan.

Jonna Sundling har hittat formen efter skadan.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidor2022-01-08 14:20

Sundling följde upp fredagens sprintseger med att imponera stort när Skandinaviska cupen fortsatte i Falun med tiokilometersloppet i klassisk stil. Hon vann med 35 sekunders marginal före Norges Marte Skånes och med 42 sekunder före Moa Olsson på tredje plats. Maja Dahlqvist kom fyra.

– Jag hade inga större förväntningar på loppet utan ville bara göra min grej. Det är ju mitt första distanslopp i år och visste inte vad jag står. Jag gick ut i hög fart och allteftersom loppet gick upptäckte jag att man pallade för farten och kunde fortsätta hålla samma fart, berättar Jonna Sundling, som signalerar att hon vill åka OS stafetten.

– När jag tänker på OS är en stafettsträcka något jag gärna skulle vilja åka. Jag gillar skate, men kan tänka mig vilken sträcka som helst.

27-åringen vill ha revansch för förra säsongens VM-stafett då svenska damerna hade dåligt vallade skidor.

– Det var en mardrömsdag. Det var inte roligt. Man hade högre förväntningar med det laget, minns Sundling.

Landslagschefen Anders Byström var nöjd med utfallet i tävlingen.

– Det är bra att sprinttjejerna också kan åka fort på distans, säger han.

Jonna Sundling fick en trist start på säsongen när hon skadade tummen i Sverigepremiären. Men sedan comebacken i Dresden förra månaden (Sundling blev tvåa i sprint och vann sprintstafetten) har formkurvan pekat stadigt uppåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om