Efter guldsuccén – Johaug mörkar om framtiden

En tub läppsalva innehållande den förbjudna anabola steroiden klostebol. Det satte stopp för den planerade medaljjakten i Pyeongchang. Therese Johaug tog med råge igen allt hon missade för fyra år sedan. –Jag har försökt att njuta av varje sekund ute i spåren, säger norskan efter sitt tredje guld.Det är oklart om OS också var hennes sista mästerskap.

Therese Johaug tog sitt tredje OS-guld i vinterspelen när hon vann den tuffa tremilen.

Therese Johaug tog sitt tredje OS-guld i vinterspelen när hon vann den tuffa tremilen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidor2022-02-20 07:56

Den 33-åriga norskan var överlägsen i en av de fysiskt mest krävande tremilar som avgjorts.

Därmed vann hon alla tre distansloppen, dessutom hennes första individuella guld i OS. Snyggare kan en olympisk karriär inte avslutas. Johaug kunde inte hålla tillbaka tårarna efter målgången. Hon firade segern insvept i den norska flaggan

– Det var ett fantastiskt lopp. Att kunna avsluta min olympiska karriär med tre individuella guld, det är stort, säger hon till NTB och andra norska medier.

Johaug var dopningsavstängd 2018 och missade vinterspelen i Sydkorea.

I Sotji 2014 tog hon silver på tremilen och brons på 10 km klassiskt.

Johaug är första kvinna att vinna samtliga distanslopp i ett OS sedan finländskan Marja-Liisa Kirvesniemi (född Hämäläinen) gjorde det i Sarajevo 1984.

– Det är otroligt stort. En annan sak är att det har varit en lång väg och skidåkning är en del av mitt liv de senaste 15 åren. Det blir lätt att känslor sätts i rörelse när man vet att man gör sitt sista OS, säger Johaug.

Hon vill inte svara på om tremilen i OS också var hennes sista mästerskapslopp. Och det är oklart om Therese Johaug fortsätter karriären efter den här säsongen.

Gör hon det väntar VM i Planica om ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!