Faluns missnöje: "Inget bra förslag"

Nästa världscuptävling i Falun beräknas avgöras redan den 3-4 december. Det föreslår Fis, vilket upprör Ulrika Back Eriksson, vd för arrangerande Svenska Skidspelen. –Vi tycker inte att det är ett bra förslag. Det är inte bästa tiden att ha tävlingen. Nu för vi en dialog med dem.

Det är tänkt att kommande vinterns världscuptävlingar i Falun ska gå redan 3-4 december. Det har fått tävlingsledningen i Falun att protestera.

Det är tänkt att kommande vinterns världscuptävlingar i Falun ska gå redan 3-4 december. Det har fått tävlingsledningen i Falun att protestera.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidor2022-03-13 17:55

Årets världscupavslutning i Falun blev lyckat med totalt 18 500 åskådare mot förväntat 15 000. Men kommande vinters arrangemang kan bli en utmaning.

Fis har bestämt att dela in världscupprogrammet i olika block. Ett nordiskt block med Ruka, Falun och Lillehammer ska inleda och i slutdelen ligger nästa nordiska block med bland annat Holmenkollen och Lahtis. Två arrangörsorter som är prioriterade eftersom de kan erbjuda hela nordiska programmet med längd, backhoppning och nordisk kombination.

Förslaget för nästa år, som spikas i maj, innebär att Falun ska arrangera världscuptävlingar redan den 3-4 december. Det gör Ulrika Back Eriksson upprörd:

– Vi tycker inte det är ett bra förslag. Det är inte bästa tiden att ha tävlingen, säger hon och förklarar att arrangörerna står inför stora utmaningar.

– Trots att vi redan har producerat massor av snö till kommande vinter finns risken att vi inte kan täcka hela tävlingsbanorna eftersom det inte är tjäle i marken.

Hon pekar också på att tidpunkten kan innebära en ekonomisk utmaning.

– Nu för vi en dialog med Fis. Sista ordet är inte sagt. Vi kommer framöver att föra en dialog med Fis om att påverka att tävlingsformatet passar oss bra. Det är viktigt att också arrangera tävlingarna på ett hållbart ekonomiskt sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om