Från sjuksängen till prispallen: "Magiskt"

William Poromaa tog sig från sjuksängen till prispallen och avslutade skidsäsongen med en överraskande tredjeplats i masstarten i Lahtis. –Det känns magiskt, så jävla gött, för jag var osäker inför loppet, säger Poromaa till Viaplay.

William Poromaa. Arkivbild.

William Poromaa. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Skidor2023-03-26 13:37

Det var dubbelt norskt i topp i 20-kilometgersloppet i klassisk stil genom Johannes Høsflot Klæbo och Pål Golberg. Klæbo vann med 5,4 sekunders marginal och Golberg vann spurtdduellen mot Poromaa och landsmannen Mikael Gunnilfsen.

Segern var Klæbos 20:e världscupseger den här säsongen.

– Det var inget jag kunde drömma om före säsongen med tanke på skadan, säger norrmannen i segerintervjun.

Klæbo hade en överbelastningsskada före säsongen och gick en kamp mot klockan för att hinna bli hel och frisk till säsongsstarten. Väl igång har han dominerat fullständigt.

– Helt klart min bästa säsong, nu ser jag fram emot att ta några dagar ledigt, säger Klæbo.

William Poromaa blev sjuk efter VM och var mycket osäker på formen inför söndagens säsongsavslutning i världscupen.

– Jag hade inga egentliga förhoppningar, skulle bara ta mig igenom det – och det kändes inget bra i loppet. Jag var trött, men kunde ändå åka på min grundkapacitet. Jag försökte på slutet påminna mig om att "jag är stark i slutet, att det är nu det avgörs och jag är stark i huvudet". Idag var det viljan, säger han om hur han lyckades sno åt sig en pallplats efter att ha legat en bit efter i den stora klungan i sluttampen.

– Det känns gött med tanke på uppladdningen, jag har legat på soffan och inte gjort ett enda fartpass och så komma hit till Lahtis och få kliva upp på pallen. Det känns skönt, är bra för framtiden att ha med sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!