Halfvarsson: ”Har inte fått samma förutsättningar”

Svenska protesterna gav resultat. Nu får Calle Halfvarsson, Leo Johansson och Marcus Grate träna på OS-banorna. Det är så dags, enligt Halfvarsson. –Jag, Leo och Grate har inte fått samma förutsättningar som andra, säger han.

"Det var ett väldigt märkligt beslut, säger Calle Halfvarsson om att han inte fick träna på tävlingsbanorna.

"Det var ett väldigt märkligt beslut, säger Calle Halfvarsson om att han inte fick träna på tävlingsbanorna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-02-03 09:58

På torsdagseftermiddagen fick den svenska herrtrion till slut slut träna med övriga åkare på OS-stadion i Zhangjiakou.

Tidigare i veckan har de varit hänvisad till andra spår.

Orsaken är att Leo Johansson testade positivt för coronaviruset vid ankomst till Peking, och att Calle Halfvarsson och Marcus Grate bedömdes vara nära kontakter.

– Det var ett väldigt märkligt beslut. Det är ju inte så att man åker och pussar varandra på stadion, säger Halfvarsson inför söndagens OS-premiär i skiathlon.

– Ännu mer märkligt var att vi skulle vara på en träningsbana, sedan fick de andra åkarna också vara där, men vi fick inte åka på tävlingsbanorna. Då försvann ju hela idén. Allt detta har varit ett störningsmoment.

Inga positiva tester

Calle Halfvarsson och Marcus Grate har också tvingats bo på ett separat hotell för OS-deltagare med restriktioner. Dit anslöt även Leo Johansson sedan han testat negativt och släppts in i OS-bubblan.

De har inte haft någon kontakt med övriga laget utan ätit på rummet och haft egna träningstider

– Jag, Leo och Grate har inte fått samma förutsättningar som de andra. Jag och Grate har inte haft positiva tester och jag inte haft detta någon gång hemma. Sedan åker man hit och blir behandlad som en coronapatient. Det tycket jag är väldigt märkligt, säger Halvarsson.

Fick vänta på maten

Han tänker bland annat på maten som serverades på rummet:

– Det är inte alltid man får det man vill ha eller får vänta på mat efter träningen.

Leo Johansson är också besviken på särbehandlingen, men säger samtidigt:

– Jag hoppas att det inte ska ha för stor betydelse och jag hinner ändå få några pass där. Så det ska inte göra så stor skillnad, säger Leo Johansson som hoppas att reglerande vistelsen i OS-byn ska upphöra på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!