Halfvarsson långt från VM-form: "Otroligt dålig"

Ny, tung dag för Calle Halfvarsson i Toblach. Den svenske längdåkaren blev 22:a i 10 kilometer fritt – 50,1 sekunder bakom segraren Pål Golberg. –Jag är i otroligt dålig form, säger Halfvarsson.Bästa svensk blev talangen Edvin Anger.

Calle Halfvarsson. Arkivbild.

Calle Halfvarsson. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen

Skidor2023-02-04 16:09

Halfvarsson gör en bra säsong i längdskidåkarnas världscup, men sedan Tour de Ski, där han blev sexa i sammandraget, har det gått tyngre.

33-åringen slogs ut redan i kvalet i fredagens sprint i italienska Toblach och inte heller på lördagen mäktade Halfvarsson med att konkurrera med toppen på 10 kilometer fritt.

Svensken gick i mål 50,1 sekunder bakom norrmannen Pål Golberg som vann loppet.

"Lite nervig"

– Jag får ett lopp med stafetten i morgon och några fina träningsveckor mot VM, så jag hoppas att jag ska komma tillbaka. Men lite nervig blir man ju. Det är klart att man hade velat ha ett bättre svar, men det är som det är. Jag får bara tro på träningen jag gör framöver och hoppas att jag kommer tillbaka till en bra form, säger Halfvarsson i Viaplays sändning.

Precis som vanligt lade norrmännen beslag på topplaceringarna på herrsidan. Simen Hegstad Krüger blev tvåa, 0,3 sekunder bakom Golberg, medan Johannes Høsflot Klæbo slutade trea, 2,8 sekunder bakom Golberg.

VM närmar sig

Norge tog hand om de sju främsta placeringarna och bäst svensk blev, precis som i fredagens sprint, Edvin Anger. Den 20-årige talangen passerade mållinjen 39,9 sekunder bakom Golberg, vilket resulterade i en 17:e-plats.

– Jag är jättenöjd, jag fick till det väldigt bra. Jag tycker jag fick ut det jag hade i dag. Bra skidor, bra kropp, säger Anger.

Övriga svenskar: Johan Häggström, 26:a, Eric Rosjö, 40:e, Marcus Grate, 58:e, Björn Sandström, 64:a.

Helgens världscuptävlingar är de sista innan VM i slovenska Planica som avgörs 21 februari–5 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om