Halfvarsson utmanade utan fÀste

Calle Halfvarsson, med för lite fĂ€stvalla, kom femma i Rukas sprintfinal. –Om jag springer och fĂ„r fast grejorna Ă€r det nog bara KlĂŠbo som kan sĂ€tta emot mig, sĂ€ger han.

Calle Halfvarsson imponerade i kvartsfinalen i Ruka men glömde sedan lÀgga pÄ fÀstvallan.

Calle Halfvarsson imponerade i kvartsfinalen i Ruka men glömde sedan lÀgga pÄ fÀstvallan.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-11-25 10:25

Calle Halfvarsson Àr i bra form. Efter en lyckosam helg i Bruksvallarna kom han till vÀrldscuppremiÀren i Ruka och imponerade i kvartsfinalen. Hans rusning i KlÊbo-stil skapade ett sus pÄ skidstadion i nordöstra Finland. Ingen i startfÀltet hÀngde med honom i den avgörande sista backen.

– Jag har sĂ€llan gjort en bĂ€ttre backe, sĂ€ger Calle Halfvarsson.

Tappade greppet

Men sedan tog det stopp för dalaÄkaren som knappt tog sig till final, dÀr han blev femma, efter fyra norska Äkare med Johannes HÞsflot KlÊbo som vinnare.

– Det Ă€r sĂ„ jĂ€kla synd att jag inte hade det greppet i finalerna. Jag stĂ„r och slinter för mycket och fĂ„r inte ner fĂ€stet ordentligt.

Halfvarsson fortsÀtter:

– Om jag varit lite smartare skulle jag bett ”Oljan” (vallaren Thomas Eriksson) att lĂ€gga pĂ„ mer fĂ€ste. Jag hade nog bĂ€sta glidet i hela finalen. Men det Ă€r inte pĂ„ glidpartierna man vinner det hĂ€r loppet. Det Ă€r i backen upp till stadion, sĂ€ger Calle Halfvarsson och tillĂ€gger:

– Om jag springer och fĂ„r fast grejorna Ă€r det nog bara KlĂŠbo som kan sĂ€tta emot mig. Men nu blev det han och tre norrmĂ€n till som tryckte ner mig i skorna i dag, sĂ€ger Calle Halfvarsson och fortsĂ€tter:

– Det svarar annars bra nu. Jag Ă€r i bra slag.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om