Johaugs mardrömmar om positiva covidtest

Norska skiddrottningen Therese Johaug har haft mardrömmar om positiva coronatest. Det avslöjade hon i samband med sin sena ankomst till OS-bubblan i Zhangjiakou.

Therese Johaug är på plats i OS-bubblan i Zhangjiakou efter förra veckans coronakaos.

Therese Johaug är på plats i OS-bubblan i Zhangjiakou efter förra veckans coronakaos.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-02-03 08:34

Förra veckan blev en mental utmaning för Therese Johaug när landslagskollegorna Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Simmen Hegstad Krüger samt tränaren Arild Monsen lämnat positiva coronaprov under förlägret i italienska Seiser Alm.

I stället för att ha åkt till Peking den 27 januari, tillsammans med svenska laget, blev det isolering i Seiser Alm och sex dagar försenad ankomst till Kina.

Jobbiga drömmar

Therese Johaug berättar att hon fruktat att hon skulle missa OS och att hon haft mardrömmar:

– Jag var orolig att bli sjuk och har på natten drömt om coronatester som slår den ena eller andra vägen. Annars tänkte jag bara göra det bästa av möjligheterna och dagarna i Seiser Alm.

Therese Johaug lyfter samtidigt fram betydelsen av sin rutin av olika händelser i sitt skidliv.

– Jag har bra erfarenheter från tidigare år. Nu är det bara fokus på här och nu och det som sker framöver och göra det bästa av situationen.

Saknar OS-guld

Therese Johaug, som har tagit 14 VM-guld, varav tio individuellt, saknar en individuell OS-titel – hon har ”bara” ett OS-guld i stafett från Vancouver 2010.

Många tror att guldet hon saknar kommer i OS-premiären i skiathlon på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!