Kalla långt efter: "Hade gärna åkt fortare"

Charlotte Kallas OS-jakt går vidare, men onsdagens insats säkrade knappast en biljett till Peking. 34-åringen blev 22:a på 10 kilometer klassiskt, en minut och 19 sekunder från segern. –Jag hade gärna åkt lite fortare, säger hon till SVT.

Charlotte Kalla tidigare under Tour de Ski.

Charlotte Kalla tidigare under Tour de Ski.

Foto: Peter Schneider/AP/TT

Skidor2021-12-29 15:08

Hon har gjort tre OS och tagit nio olympiska medaljer. Men det börjar brinna i knutarna för längdstjärnan Charlotte Kalla om det ska bli mer än så.

Om Kalla ska få en av de två kvarvarande damplatserna till OS i Peking måste hon börja prestera. Och onsdagens andra etapp av Tour de Ski var inget tydligt styrkebesked: Kalla blev 22:a, långt över en minut bakom vinnaren Kerttu Niskanen.

– Jag tycker ändå att jag kunde öppna ganska kontrollerat. Sedan var det svårare med fästet under andra varvet. Jag hade betydligt bättre glid än de jag åkte med, men det var mer slitsamt för mig uppför, säger Kalla till SVT.

Svåra förhållanden, med tung nederbörd loppet igenom, gör också att prestationen blir svårbedömd, säger Kalla.

– Ja, så tycker jag verkligen att det är.

– Alltså det är ett väldigt speciellt före och kanske inte min favorit. Men jag försökte hela tiden ta ett parti i taget och kriga på hela vägen. Så jag är nöjd över hur jag kunde behärska föret i dag.

Tre distanslopp återstår under Tour de Ski. Närmast på tur är masstarten i fristil över 10 kilometer, i tyska Oberstdorf på nyårsafton.

– Det ska bli kul med en masstart på fredag i Oberstdorf. Det ser jag fram emot, säger Kalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!