Karlsson tvĂ„a i masstarten – trots fall

Hon föll en gĂ„ng, snubblade en annan. ÄndĂ„ lyckades Frida Karlsson knipa en andraplats i masstarten i fristil i Tour de Ski – efter en förlorad spurtduell mot Jessie Diggins. –Det var inte sĂ„ dĂ€r lent och skönt lopp, sĂ€ger Karlsson till TT.

Frida Karlsson. Arkivbild.

Frida Karlsson. Arkivbild.

Foto: Peter Schneider/AP/TT

Skidor2021-12-31 15:49

Knappt en tredjedel in i loppet över 10 kilometer i österrikiska Oberstdorf ramlade Frida Karlsson efter att ha fÀllts av ryskan Tatjana Sorina.

– Det Ă€r sĂ„nt som hĂ€nder, jag försökte bara ta mig fram smidigt och inte slösa min tid pĂ„ det, sĂ€ger svenskan.

Och hon tog ta sig tillbaka i tÀtstriden nÀstan omgÄende.

"Kom som ett jehu"

Men i en av de sista backarna var det dags igen. DĂ„ trasslade samma duo Ă„terigen in sig i varandra och Karlsson snubblade.

– Det var inte sĂ„ dĂ€r lent och skönt lopp, som man kanske hade hoppats pĂ„. Det var lite positionskrig och tajt om platserna, och jag kommer lite för nĂ€ra tvĂ„ gĂ„nger, sĂ„ det blev tvĂ„ vurpor, sĂ€ger hon.

Hon stod dock pÄ benen den gÄngen och inför upploppet hade den svenska stjÀrnan greppet om segern. Men dÀr bakom kom amerikanskan Jessie Diggins i ilfart och körde om i sista stund.

– Hon kom som ett jehu, alltsĂ„. Hon var stark. Jag hade inget att sĂ€tta emot, sĂ€ger Karlsson.

– Hon Ă€r ju bra pĂ„ det dĂ€r. Man fĂ„r kolla pĂ„ hur hon gör, sĂ„ fĂ„r jag göra likadant nĂ€sta gĂ„ng.

Diggins ny totalledare

Resultatet fÄr ÀndÄ sÀgas vara ett fall framÄt för Karlsson, som visat tveksam form under de tvÄ inledande etapperna i Tour de Ski. Först Äkte hon ut redan i kvalet i sprinten, och sedan blev det en femteplats i onsdagens 10-kilometerslopp.

– Jag tycker att kroppen kĂ€nns lite bĂ€ttre, jag kĂ€nner mig stark. SĂ„ det var positivt, sĂ€ger hon.

Ebba Andersson, som kom tvĂ„a i onsdags, visade fortsatt fin form och slutade pĂ„ en fjĂ€rdeplats i masstarten. Hon ligger Ă€ven fyra i totalstĂ€llningen och Ă€r sĂ„ledes bĂ€sta svenska – 21 sekunder efter den nya ledaren Diggins. Frida Karlsson ligger sjua.

OS-jagande Charlotte Kalla slutade pÄ 16:e plats, och Louise Lindström var 18:e Äkare i mÄl.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!