Karlssons skadebekymmer lösta: "Ljusa tider"

Frida Karlsson har fått ordning på fötterna och känner därför att hon fått en ny kropp – utan skadekänningar –Nu är det inget som stör mig i träningen. Jag märker att hela jag blivit fräschare och jag har ljusa tider framför mig, säger hon.

Frida Karlsson har fått ordning på sina skadebekymmer. Arkivbild.

Frida Karlsson har fått ordning på sina skadebekymmer. Arkivbild.

Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Skidor2021-06-27 06:00

Frida Karlsson är lycklig när hon nu åker runt på glaciären i franska Tignes. Hon har hittat en lösning på problemet som stundtals gjort hennes skidsatsning mer smärtsam än lustfylld.

Det handlar om fötterna.

I slutet av den gångna säsongen berättade Frida Karlsson om sina fotproblem som ställt till problem för hela hennes skidsatsning.

Sedan dess har stort fokus varit på fötterna och mellan två träningspass i Frankrike berättar om hon resultatet:

– Det går väldigt bra. Jag har ordnat bra pjäxor, bra sulor och jobbar supermycket med rehab. Nu ska jag hålla bra på det.

Skador från fötterna

Frida Karlsson strålar av lycka när hon berättar om hur övriga kroppen reagerat:

­– Jag har alltid kämpat med småskavanker och det har sällan varit frid och fröjd med mig. Men nu märker jag att hela jag har blivit fräschare. Jag har inte vetat, förrän den senaste tiden, att alla skador jag haft kommit från fötterna. Nu känns det positivt att få veta ursprungsproblemet.

Därför har hon fått en perfekt start på försäsongsträningen.

– Nu kan jag göra betydligt mycket bättre på träningarna jämfört med tidigare, berättar Frida Karlsson.

Trygg på höjden

Det är säkert en extra trygghet för Frida Karlsson som nu går igenom en höghöjdsuppladdning inför OS i Peking – en del av skidkarriären som hon inte har någon erfarenhet av:

– Det är lätt att gå på för hårt i början på höjden och därmed få en smäll. Men jag är trygg i mitt upplägg och har en tränare (Per Nilsson) som har sjukt mycket erfarenheter av höghöjdsträning. Dessutom har jag alltid varit nyfiken på höghöjdsträning, säger hon.

Fakta: Frida Karlsson

Ålder: Fyller 22 år i augusti.

Bor: Sollefteå.

Partner: William Poromaa.

Främsta meriter: VM 1 guld, 3 silver, 2 brons. JVM: 3 guld.

Världscup: En delseger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!