Tour de Ski-cirkusen har lämnat den höga höjden i Val Müstair och nått lågland i tyska Oberstdorf.
Det är 33-årige Halfvarsson väldigt belåten med.
Efter målgången på 10 kilometer klassiskt, där Halfvarsson slutade fyra, var han tydlig med att han framöver vill få bort tävlingarna på hög höjd från programmet.
– Jag förstår inte varför vi ska hålla på och tävla på hög höjd, det är att det kanske är fina snöförhållanden på hög höjd men det går att få ihop på lite lägre höjder också, säger han till TT.
"Helt obegripligt"
Klæbo, som vunnit samtliga tre etapper på touren så här långt, håller inte med.
– Jag tycker att vi ska konkurrera på höjden. Det är lite charmen med sporten att vi konkurrerar både på lågland och hög höjd. Det är helt frivilligt att välja höjden, vill du inte välja höjden så välj inte höjden.
Halfvarsson hade gärna sett att Ulricehamn fått fortsätta som världscuparrangör.
– Det drog mycket publik och det var en folkfest. Uppenbarligen är det ett stort skidintresse neråt mot Göteborg i södra Sverige, det finns mycket folk som tycker det är roligt att titta på skidor. De har väl inte blivit uttjatade med det, då väljer man att ta bort det där, för mig är det helt obegripligt, säger han till TT.
På frågan om åkarna kan påverka svarar Halfvarsson:
– Nä, vi får aldrig våra röster hörda, tyvärr.
Fis: "Förstår inte"
Michal Lamplot är tävlingsdirektör på Internationella skidförbundet (Fis).
– Jag förstår inte riktigt, vi har variation. Det är olika höjder, olika distanser. Med vintrarna vi har tror jag det är lite riskfyllt att fokusera på lågland, säger han.
Under herrarnas lopp på tisdagen var det sex grader och regn i Oberstdorf, dagen innan var det 16 grader och sol på träningen.
– Jag tycker fortfarande att det är ett mirakel att vi kan tävla här, säger Lamplot.
Fis-direktören berättar även att de lyssnar på åkarna.
– Det är viktigt att lyssna på åkarnas röster. I vårt system går alla åsikter genom de nationella förbunden och är det något förslag därifrån skickas det till Fis för att diskuteras.
– Före säsongen har vi ett onlinemöte med åkarna, där vi uppdaterar om reglerna, ändringarna, programmen. Vi hade ett annat möte i världscupen i Beitostølen och vi planerar att ha fler.
"Inte så lätt"
TT: Varför är inte Ulricehamn med i världscupkalendern i vinter?
– Det handlar inte om platsen, det handlar om att hitta rätt ställe i kalendern för Ulricehamn, det hänger ihop med andra tävlingar. Den första världscupperioden vill vi vara i Skandinavien, andra i Tour de Ski och efter Tour de Ski stannar vi här för att sedan återvända till Skandinavien.
– Det är inte så lätt att uppfylla alla önskningar, men vi har haft väldigt bra dialog med det svenska skidförbundet och även med Ulricehamn. Jag har försökt förklara situationen. Vi vill ha tillbaka Ulricehamn, vi efterfrågar bara lite flexibilitet från deras sida för att hitta rätt tid.