Klart: Ingesson slutar som landslagstränare

Längdlandslagets damtränare har bestämt sig. Magnus Ingesson slutar. "Det har inte varit ett lätt beslut", säger 51-åringen i ett pressmeddelande.

Magnus Ingesson. Arkivbild.

Magnus Ingesson. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT

Skidor2022-04-22 12:58

Sedan 2018 har Magnus Ingesson varit damtränare. Han har även landslagskopplingar längre bak i tiden än så, med uppdrag som landslagstränare 2007–2010 samt att han var personlig tränare åt flera aktiva, bland andra Charlotte Kalla.

Nu väljer han att inte förlänga sitt kontrakt med Svenska skidförbundet.

"Funderat länge"

"Jag har funderat länge men till slut landat i att gå tillbaka till mitt jobb som polis där jag varit tjänstledig", säger Ingesson.

"Det kommer så klart vara svårt att lämna, men jag känner mig väldigt nöjd med det jag gjort för och med landslaget."

Landslagschefen Anders Byström:

"Magnus Ingesson lämnar ett tomrum efter sig. Hans erfarenhet, fingertoppskänsla och kunskap har starkt bidragit till de framgångar vi haft de senaste åren", säger han i pressmeddelandet.

"Vi är tacksamma att han kommer fortsätta finnas med i kulisserna som tränare för bland andra Jonna Sundling, och ha tät kontakt med våra landslagstränare. Vi hoppas också att han någon gång i framtiden vill komma tillbaka till landslaget."

I pressmeddelandet skriver förbundet att tränarrollen delvis kommer att ersättas "med en landslagstränare som primärt kommer att arbeta i landslagsteamet på halvtid" och att "rekryteringsprocessen är i gång" med målsättning att ha något klart i juni.

Trion förlänger

Vid sidan av Magnus Ingessons avsked är det klart att Anders Högberg, Lars Ljung och Stefan Thomson blir kvar som landslagstränare. Trion har skrivit på fyraårskontrakt med sikte på OS 2026.

"Det känns väldigt bra att vi får fortsätta det jobb vi har påbörjat tillsammans i tränarteamet och att vi nu kan tänka långsiktigt mot kommande mästerskap", säger Anders Byström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!