Nobbar julfirande med familjen: "Otroligt nojig"

Sprintstjärnan Emma Ribom var nyligen sjuk och tänker inte ta några risker. Så julfirandet med familjen är inställt. –Jag är otroligt nojig nu och julen är alltid en kritisk period, säger hon.

Emma Ribom väljer bort familjen i jul på grund av risken för sjukdom. Arkivbild.

Emma Ribom väljer bort familjen i jul på grund av risken för sjukdom. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-12-20 16:23

Emma Ribom har börjat världscupsäsongen succéartat med två sprintsegrar och blev på tisdagen en av sju svenska damer som redan nu får klartecken för skid-VM i februari i Planica.

Efter de två segrarna i Ruka och Lillehammer blev Ribom sjuk och 25-åringen var tvungen att avstå tävlingarna i både Beitostølen och Davos.

Nu är hon frisk igen – men tänker inte ta några risker. Det blir inget julfirande hos familjen i Kalix.

– Jag längtar hem till min familj jättemycket, men jag vet inte riktigt om jag kommer att våga åka hem till dem över jul. Det blir nog lite isolering för mig för att hålla mig borta från virus och bakterier, säger hon på en digital pressträff.

I stället blir det julfirande med skidåkarkompisar hemma i Östersund.

– Vi ska styra ihop något, vi är några skidåkare som stannar på hemmaplan så även om det inte blir hemma hos familjen så blir det julfirande.

Emma Ribom hade flera sjukdomsperioder förra säsongen och drog en suck av lättnad när decemberfrånvaron bara blev en vecka lång. För stressen infann sig när hon blev sjuk.

– Ja, det blev jag nog, speciellt eftersom jag har en bakgrund från förra året att jag var väldigt mycket sjuk och väldigt länge. Men det tog en vecka så var jag frisk, säger hon.

Tävlingscomebacken planerar hon till skandinaviska cupen i Rovaniemi 6-8 januari.

– Först och främst vill jag verkligen komma i gång med träningen över jul och sedan har jag en plan att åka i Rovaniemi, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!