Norskorna chanslösa: "Jag blev statist"

En historisk trippel till de svenska längddamerna. Norskorna hade inte en chans i VM-sprintfinalen. –Jag blev statist, säger Tiril Udnes Weng till NRK.

Tiril Udnes Weng efter sprintfinalen.

Skidor2023-02-23 17:03

Aldrig tidigare har det svenska damlandslaget i längdskidåkning kammat hem alla tre medaljer på ett skid-VM – fram till VM i slovenska Planica.

Jonna Sundling vann guldet, Emma Ribom lade beslag på silvret medan Maja Dahlqvist knep bronset. Dessutom blev det ytterligare svenskt på fjärde plats i form av Linn Svahn.

Två norskor var med i finalen också: Kristine Stavås Skistad och Tiril Udnes Weng. Norskorna blev femma och sexa i finalen, 10,93 respektive 27,29 sekunder bakom segrande Sundling.

Udnes Weng medger att hon inte hade en chans att ta ha hem segern.

– Det är tråkigt när man är i en final och inte har krafter, men jag hade ingen chans, säger hon till NRK.