Sprintdramat fortsätter i Tallinn

Truppen till tisdagens världscuptävling i Tallinn är klar. Vilka av damåkarna kan hjälpa Maja Dahlqvist i kampen om totalsegern i sprintcupen mot Nadine Fähndrich?

Maja Dahlqvist åker till Tallinn för att kämpa om slutsegern i sprintcupen. Arkivbild.

Maja Dahlqvist åker till Tallinn för att kämpa om slutsegern i sprintcupen. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/ TT

Skidor2023-03-19 09:13

Kampen om totalsegern i sprintcupen har utvecklats till ett drama. Nadine Fähndrich, från Schweiz, leder sammanlagt – bara två poäng före Sveriges Maja Dahlqvist.

En situation som uppstod tack då Maja Dahlqvist spurtbesegrade schweiziskan i Falun.

Varje stavtag kommer att bli avgörande och i det läget har damlandslagets tränare Stefan Thomson signalerat att det kan bli fråga om svensk lagkörning för att hjälpa Maja Dahlqvist:

– Finns det tillfälle att köra för en cupseger så gör man ju det, säger han och syftar bland annat på att svenskorna kan välja heat inför finalerna som gynnar Maja Dahlqvist.

Tyvärr, för Majas del, är det starka svenska damsprintlaget fortfarande drabbat av sjukdomar och skador. Linn Svahn och Emma Ribom är sjuka och Anna Dyvik har problem med sin rygg.

Detta blir första gången i världscupen som alla åkare kommer att få samma vallare. Ett sätt att minska skillnaden mellan rika och fattiga nationer inom skidvärlden.

Normalt skulle Sverige åkt till Tallinn med ett tiotal vallare. Nu blir det bara tre personer, som kommer att ha kontroll på skidorna. Det är lika många som hela Sloveniens sammanlagda vallaorganisation.

Fakta: Sveriges längdtrupp i Tallinn

Damer: Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Hansson, Moa Ilar, Moa Lundgren, Märta Rosenberg, Jonna Sundling

Herrar: Edvin Anger, Gustaf Berglund, Emil Danielsson, Marcus Grate, Olle Jonsson, Oskar Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om