Sundling tog väntat SM-guld

Jonna Sundling är svensk mästare i sprint. Under SM-tävlingarna i Piteå lekte hon med motståndet – fram till finalen, där Johanna Hagström bjöd på hårt motstånd. –Det känns väldigt bra, kul att känna att kroppen har lite fart i sig, säger hon till SVT.

Jonna Sundling tog guld i SM-sprinten. Arkivbild.

Jonna Sundling tog guld i SM-sprinten. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidor2022-03-26 14:53

Det kanske mest väntade guldet i skid-SM delades ut i damernas sprint. Den olympiska mästarinnan Jonna Sundling var totalt överlägsen från början till slut.

I kvalet var hon hela sju sekunder snabbare än Johanna Hagström, som hade näst bästa tid.

När det blev dags för kvart- och semifinaler var Sundling i en egen division. Efter att ha ryckt ifrån fälten tidigt i loppet kunde hon avslappnat glida in i mål och ohotat ta sig till final.

Att Sundling skulle ta hem SM-guldet var det nog få som tvekade på, frågan var snarare hur mycket hon skulle vinna med.

Redan i finalens första stigning satte Piteå-åkaren upp ett rasande tempo, men bakom henne bjöd Johanna Hagström upp till dans. De bägge hade sällskap in på upploppet, men där var det Sundling som hade mest krut kvar i benen och besegrade Hagström med 60 hundradelar.

På bronsplats kom Emma Ribom, två sekunder bakom Sundling.

– Jag får en tuff fajt i finalen och föret i dag är inte det lättaste och det är mycket vind. Man får inte så mycket gratis i dag men det var kul att tävla, säger Sundling till SVT.

På herrsidan gick guldet till Edvin Anger, Åsarna, som tog hem såväl kval som final.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!