Sundlings bästa – Karlsson på efterkälken

Jonna Sundling vann sprinten i går, i dag gjorde hon sitt bästa världscupresultat i ett distanslopp – en femteplats i Lahtis. För comebackande Frida Karlsson gick det inte alls. –Det var fruktansvärt, säger hon till SVT.

Frida Karlsson under OS.

Frida Karlsson under OS.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-02-27 12:27

Karlsson skickades hem från OS före tremilen eftersom formen och hälsan inte varit på topp i Kina. Hon fick klartecken från läkare att starta i 10-kilometersloppet i Lahtis, i klassisk stil. Men stjärnan fick inget positivt formbesked. Hon blev femte bästa svenska på en 16:e plats, 1.32 minuter efter segrande Therese Johaug.

– Det var fruktansvärt. Jag krigar med kroppen just nu. Huvudet vill mer än vad kroppen klarar av, säger hon till SVT.

– Det är som att jag har lite i början. Men musklerna dör och återhämtar sig inte. Det finns inget att trycka med och då får jag inte till tekniken.

Ta det stegvis

Hon säger att hon kom till Lahtis utan förväntningar med tanke på hur det gick på OS och att hon nu måste ta det steg för steg för att komma tillbaka till den form hon vill ha. Hon kommer att fortsätta att tävla i världscupen.

– Även fast det är skit när det går dåligt så är det det här jag vill göra. Det är det här jag älskar. Det är bara att bita i och försöka komma tillbaka och göra ett fint lopp innan säsongen tar slut, säger Karlsson.

"Är supernöjd"

Jonna Sundling, som vann sprintloppet på lördagen, blev bästa svenska på en femte plats.

– Jag är supernöjd. Det är mitt bästa distanslopp i världscupen någonsin, säger hon till SVT.

– Det kändes väldigt bra idag också. Jag är glad att kroppen svarade bra även idag.

Ytterligare tre svenskor var topp-tio – Ebba Andersson sexa, Moa Olsson nia och Emma Ribom tia.

Therese Johaug har konserverat formen från OS. Norskan vann med 1,2 sekunder före ryskan Natalja Neprjajeva och 16,5 sekunder före finländskan Krista Pärmäkoski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!