Svenska herrarna fyra igen: "Inte kul alls"

William Poromaa och Oskar Svensson missade pallen igen. Fjärdeplatser börjar bli en vana för dem i OS. –Det var inte kul alls, säger William Poromaa, som slängde sin jacka i ilska efter målgång.Nu fokuserar han fullt ut på femmilen.

Oskar Svensson går i mål som fyra i herrarnas sprintstafett.

Oskar Svensson går i mål som fyra i herrarnas sprintstafett.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skidor2022-02-16 10:06

De svenska herrarna låg bra med i stora delar av sprintstafetten på isande Zhangjiakou-stadion.

Norge, Finland och ryska laget körde hårt – men Poromaa och Svensson hade bra häng som fyra. Inför sista växling fick dock 21-åriga Poromaa släppa mot giganter som Aleksandr Bolsjunov och Iivo Niskanen.

– Vi följer vår plan, eller det var väl inte min plan att släppa, men fram till det gjorde vi det vi skulle, säger Poromaa och fortsätter:

– De körde jävligt fort men jag var nära att kunna täppa till och få suget nedåt. Det var inte långt ifrån att jag skulle klara av det.

Bakom Norge

Oskar Svensson fick gå ut några meter bakom topptrion. Att sedan slåss mot superspurtaren Johannes Høsflot Klæbo från Norge är inte lätt.

– Jag chansade ut från start. Hade någon där framme haft en sämre dag hade vi varit med och slagits om det, men de åker otroligt bra alla tre, säger Svensson.

Norge tog guldet, Finland silvret och ryska laget fixade bronset. De svenska herrarna blev fyra. Samma placering blev det i stafetten i söndags. William Poromaa blev otroligt besviken efter målgång och slängde sin jacka i snön. Han tittade inte ens när Oskar Svensson passerade mållinjen.

– Det var inte kul alls, säger Poromaa.

– Det är segt med de här fjärdeplatserna i stafett som vi börjar rada upp, det är så otroligt lite som ska till för att vi ska vara där.

Topp tio

21-åringen från Malmberget har slutat topp tio i alla sina OS-lopp. Han vill väldigt gärna åka hem med en medalj.

– Det är klart man vill stå där. Nu vill man det ännu mer.

En chans har han kvar: herrarnas femmil. Tränaren Anders Högberg tror att Poromaa har chans på medalj – även om det är mycket begärt.

– Det är mycket begärt, men vi fortsätter drömma. Vi har hungriga åkare på start på lördag så vi ska inte ge upp. Vi fortsätter kämpa för en medalj i sista racet.

Poromaa tänker ge allt.

– Det känns jäkligt bra i kroppen, nu har det blivit många race, jag har kört allt utom sprinten, men nu är det fullt fokus på återhämtning och ladda batterierna.

– Jag så redo i huvudet att tävla.

William Poromaa växlar över till Oskar Svensson.
William Poromaa växlar över till Oskar Svensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!