Svenskt JVM-silver – Norge överlägset

Lars Heggen knäckte Elias Danielsson på andra sträckan. Ett guldryck, visade det sig. Sverige lyckades hålla undan från jagande nationerna och tog silver i mixedstafetten på junior-VM i Kanada.

Elias Danielsson hängde inte med när Lars Heggen ryckte – men var med och såg till att Sverige tog JVM-silver i mixedstafetten. Arkivbild.

Elias Danielsson hängde inte med när Lars Heggen ryckte – men var med och såg till att Sverige tog JVM-silver i mixedstafetten. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidor2023-02-04 20:28

Efter norrmannens ryck var Norge i egen klass under mixedstafetten i kanadensiska Whistler.

För Sveriges del handlade det därmed om två saker; glöm Norge – och håll undan för Schweiz, Italien och Finland som alla jagade den näst ädlaste medaljen.

Tove Ericsson klarade uppgiften på tredjesträckan och sedan gjorde Erik Bergström precis likadant på sistasträckan.

Därmed tog Sverige silver.

– Vad ska man säga? Man är stolt, det är helt fantastiskt vilka prestationer de gör. Tillsammans gör de det otroligt bra, säger landslagstränaren Andreas Domeij till SVT.

– Eriks avslutning, att vara det hungriga bytet... Den mognaden att hålla undan, att hålla den jämna farten och säkra ett silver. Det var underbart.

Kvartetten Lisa Eriksson, Elias Danielsson, Ericsson och Bergström var 33 sekunder efter Norge. Italien blev trea, 40 sekunder bakom guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!