Viaplay visar ännu mer vinteridrott

Viaplay stärker greppet om sändningsrättigheterna till några av de stora vinteridrotterna. I vinter finns tävlingar i Schweiz i utbudet och från säsongen 2024–2025 även de som äger rum i Österrike.

Världscuppremiären i snowboard i Chur sänds i Viaplay i helgen. Här är Sven Thorgren i farten under OS i vintras.

Världscuppremiären i snowboard i Chur sänds i Viaplay i helgen. Här är Sven Thorgren i farten under OS i vintras.

Foto: Christine Olsson/TT

Skidor2022-10-19 08:00

"Med de österrikiska världscuptävlingarna blir våra rättigheter från Fis, det Internationella skidförbundet, kompletta. Det känns fantastiskt bra att kunna ta ett totalgrepp på världscupen samt även kommande världsmästerskap 2023 och 2025", säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Group Sverige, i ett pressmeddelande.

Redan i helgen sänds premiären i big air och snowboard från Chur i Schweiz.

"Kommande vintersportsäsong kommer Viaplay att streama hundratals timmar från Fis tävlingar till en stor publik över hela Norden. I vinter lägger vi till alla schweiziska evenemang, innan vi kompletterar vår svenska portfölj med de österrikiska tävlingarna från 2024", säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef Viaplay Group.

Bevakningen omfattar både dam- och herrtävlingar inklusive kvalomgångar och finaler.

Alla längdåkningstävlingar, upp till hälften av de alpina tävlingarna och utvalda hopp- och freestyleevenemang kommer även att visas på TV6 i Sverige.

Viaplays rättigheter omfattar världscupen i alpint, längd, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeski samt världsmästerskapen 2023 och 2025.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!