Bø om Samuelssons firande: "Lite i överkant"

Norrmännen tyckte att Sebastian Samuelsson tog i lite väl mycket i sitt silverfirande när han plockade upp en flagga innan mållinjen. –Det hade jag aldrig gjort, säger Johannes Thingnes Bø. –När de tar silver i OS i Peking bakom oss då tycker jag att de kan få ta en norsk flagga också, svarar Samuelsson.

Sebastian Samuelssons flaggrepp förvånade norrmännen som tycker att det bara hör hemma vid guld.

Sebastian Samuelssons flaggrepp förvånade norrmännen som tycker att det bara hör hemma vid guld.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-02-20 18:13

Sebastian Samuelsson plockade med sig en svensk flagga av en fysio utmed spåret inför upploppet i Pokljuka. Något som överraskade de guldfirande norrmännen.

– Det var lite i överkant. När jag såg på reprisen så tänkte jag "var det Sverige som vann?", säger Johannes Thingnes Bø.

– Men jag tycker det är fint att man kan visa idrottsglädje inte bara när man vinner. Det är viktigt, så på det sättet var jag glad över att Sebbe tog flaggan.

TT: Men du hade inte gjort samma sak?

– Nej, jag kommer nog aldrig att ta en flagga för en silver- eller bronsmedalj.

Samuelsson skrattar när han får höra pikarna.

– Jag tycker att det var kul att ta en flagga i dag, och jag tycker att vi gör en fantastiskt bra stafett, säger han.

Samuelsson har nu tagit fyra medaljer och tyckte därmed han hade all rätt att fira med flagga i handen.

– Jag tycker det är okej. När de tar silver i OS i Peking bakom oss då tycker jag att de kan få ta en norsk flagga också.

Norge överraskade med sin uppställning när de satte Vetle Sjåstad Christiansen, som inte kört ett enda VM-lopp, på sistasträckan i stället för Johannes Thingnes Bø. Anledningen var att de ansåg Christiansen ha en bättre chans i en eventuell spurt med Samuelsson, som knäckte Bø i kampen om silvret i VM-jaktstarten.

– Det blev ingen spurt, det var ju hela grejen med att sätta mig på sistasträckan. Jag önskade ju att jag skulle få visa mig lite mot "Sebbe", men guldet smakar lika gott ändå. Men vi får se vad som händer nästa år, då är det OS i Peking och då kanske det blir en spurt, säger Christiansen.

Vem som då åker över mållinjen med flagga i handen återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!