Bø överlägsen – Ponsiluoma missade pallen

Norskt i topp och svenskt utanför pallen – det blev en relativt tung svenskdag i herrarnas sprint vid skidskyttets världscuptävlingar i Frankrike. Johannes Thingnes Bø vann och Martin Ponsiluma blev bäste svensk på fjärde plats.

Martin Ponsiluoma. Arkivbild.

Skidskytte2022-12-15 15:11

Johannes Thingnes Bø är i särklass just nu när det gäller skidskytte. 29-åringen krossade allt motstånd i sprinten vid världscuptävlingarna i franska Le Grand-Bornand nära Annecy.

Thingnes Bø vann före landsmannen Sturla Holm Lægreid som var 17,6 sekunder efter i mål. Trea blev tyske Benedikt Doll, 38,8 sekunder bakom Thingnes Bø.

Segern är norrmannens sjunde raka i världscupsammanhang.

Svenske Martin Ponsiluoma var senaste åkare att vinna en tävling där Thingnes Bø deltog och inte vann. Det var i världscuppremiären i finska Kontiolax i slutet av november.

Ponsiluoma var dock långt efter i torsdagens sprint, 52,1 sekunder bakom Bø, vilket gav en fjärdeplats.

Sebastian Samuelsson slutade 1 minut och 35 sekunder efter segrande Thingnes Bø, på plats 17.

Jesper Nelin slutade 31:a, Peppe Femling 38:a, Emil Nykvist 50:e, Oskar Brandt 52:a.