Franska stjärnan släppt efter polisförhör

Franska skidskyttestjärnan Julia Simon har släppts efter polisförhör, enligt flera franska medier. Den totala världscupvinnaren misstänks för bedrägeri mot landslagskollegan Justine Braisaz-Bouchet.

Julia Simon. Arkivbild.

Julia Simon. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-10-25 10:33

Simon kallades till polisförhör i tisdags. Förhöret skedde drygt ett år efter att landslagskollegan och OS-guldmedaljören Justine Braisaz-Bouchet anklagat Simon för att ha gjort internetköp i Braisaz-Bouchets namn och med hennes kreditkort. Köp värt motsvarande mellan 12 000 och 24 000 kronor.

Hon släpptes av polisen samma dag, berättar hennes advokat Christian Borel för L'Equipe. Uppgifter som bekräftas av flera franska medier.

– Hon förhördes som brukligt och släpptes sedan utan problem. Utredningen fortsätter. Det var ett förhör som ägde rum där Julia bestred anklagelserna mot henne, precis som hon gjort från första början.

Borel berättar att Simon nu vill koncentrera sig på det sportsliga och säsongsstarten i Östersund den 25 november. Vad som väntar näst i fallet är i nuläget oklart.

I augusti bröt Julia Simon tystnaden kring bedrägeriet som ska ha skett när åkarna tävlade under rullskidevenemanget Blinkfestivalen i Norge hösten 2022. Simon menar å sin sida att hon själv blivit utsatt för en identitetskapning.

– Jag vill att sanningen ska komma fram och jag har varit tydlig och förklarat för polisen vad jag tror har hänt, sade Julia Simon i en intervju med Ski Crono i augusti.

Julia Simon vann den totala världscupen förra säsongen. Justine Braisaz-Bouchet tog OS-guld i masstarten vid OS i Peking förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!