Ingen världscuptävling i Rupholding i januari

Det blir tre världscuptävlingar i skidskytte i januari, precis som planerat.

Det blir ingen tävling i tyska Rupholding för Hanna Öberg och övriga svenska landslagsskidskyttar i januari 2021. Arkivbild.

Det blir ingen tävling i tyska Rupholding för Hanna Öberg och övriga svenska landslagsskidskyttar i januari 2021. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2020-10-05 17:45

Däremot väljer internationella skidskytteförbundet (IBU) att avgränsa de tre tävlingarna till två orter för att minska resandet under den pågående coronapandemin, meddelar IBU.

De första två tävlingarna 2021 hålls i tyska Oberhof, vilket innebär att skidskyttemeckat Rupholding, också i Tyskland, blir utan tävling i januari. Sedan tidigare har också Östersund blivit av med sin världscuphelg i december av samma anledning.

Den tredje världscuphelgen efter årsskiftet hålls i italienska Antholtz och blir den sista före VM i slovenska Pokljuka i februari.

"Vi är säkra på att ett minimerande av antalet resor, tillsammans med uppsatta hälsoföreskrifter på evenemangen, är ett av de mest effektiva sätten för att garantera människors hälsa", säger IBU:s ordförande Olle Dahlin i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det klart att världscupsäsongen startar i finländska Kontiolahti den 27-29 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!