Nilsson klar för jaktstart: "En dröm"

Hon missade första och sista skottet i sin mästerskapsdebut i skidskytte. Men Stina Nilssons 42:a plats i EM-sprinten gör att hon är klar för lördagens jaktstart. –Det ska bli jättekul att få åka det. Det har verkligen varit typ en dröm, säger Nilsson.

Stina Nilsson missade sitt första och sista skott. Arkivbild.

Stina Nilsson missade sitt första och sista skott. Arkivbild.

Foto: Deubert/IBU/TT

Skidskytte2021-01-29 11:50

Stina Nilsson hade behövt komma topp 60 i EM-sprinten i Duzniki Zdroj, Polen, för att kvalificera sig för lördagens jaktstart.

I och med 42:a plats blir det verklighet.

– Jag är verkligen så glad. I Arber (IBU-cupen tidigare i januari) var jag bara topp 60 en dag så jag visste att det krävdes att jag behövde göra ett bra jobb. Jag älskar att åka tillsammans med folk så jag tycker att det ska bli jätteroligt att få göra det, säger Nilsson efter mästerskapsdebuten i skidskytte.

Inledde snabbt

Den förra längdstjärnan, som fick stå åt sidan i onsdagens distanslopp, inledde sprinten med att åka snabbt. Skyttet kunde däremot inte ha börjat sämre då hon bommade sitt första skott.

Däremot revanscherade hon sig med att sätta de fyra följande och lämnade första skjutningen med en bom.

Nilsson skulle dock tappa lite i spåret efter första skjutningen och klev in på skjutvallen för andra och sista gången som 35:a.

Och efter att ha satt sina fyra första skott var en placering högt upp nära. Men Nilsson missade sitt sista skott och blev till slut 42:a, drygt en och en halv minut efter vinnaren Baiba Bendika, Lettland.

"Jag är nöjd"

Men svenskan var nöjd efteråt.

– Jag är nöjd med hur jag presterade på vallen. Det är inga grova bommar och jag skjuter i den hastigheten som jag har tränat för att kunna göra. Sen är mitt första varv bra och åkformen är mycket bättre än första dagarna i Arber, säger hon.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel slutplacering för Nilsson. Rätt ska vara 42:a.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!