Ny succé för Samuelsson – leder världscupen

Segern i söndagens jaktstart följdes upp med en tredjeplats i sprint. Sebastian Samuelsson fortsätter att visa storform och leder nu den totala världscupen. –Allt som allt är det ett bra lopp för min del, säger han till SVT.

Sebastian Samuelsson blev trea i sprinten och leder nu den totala världscupen.

Sebastian Samuelsson blev trea i sprinten och leder nu den totala världscupen.

Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Skidskytte2023-12-08 12:29

26-årige Samuelsson har fått en kanonstart på säsongen. Efter segern på hemmaplan i Östersund senast stod han återigen för ett starkt lopp.

Under världscupsprinten i Hochfilzen inledde Samuelsson visserligen med en bom i det första skyttet. Men efter att ha skjutit fullt i andra kunde han korsa mållinjen i ledning.

En ledning som inte höll hela vägen – för Samuelsson fick se sig passerad av den norska duon Tarjei Bø och Sturla Holm Lægreid som blev etta och tvåa.

"Två norrmän som skjuter fullt"

Samuelsson var tio sekunder efter segrande Bø och blev trea.

– Det är två norrmän som skjuter fullt och åker bra. Det är tufft men allt som allt är det ett bra lopp för min del, säger Samuelsson.

Tredjeplatsen innebär att Samuelsson nu leder den totala världscupen.

– Oavsett om jag blir tvåa, trea eller fyra så är det i slutändan många världscuppoäng och ett bra lopp. Så det är väldigt bra, säger han.

Ponsiluoma imponerade: "Nöjd"

Martin Ponsiluoma stod också för en stark insats och blev fyra. Efteråt var han riktigt nöjd.

– Att vara uppe och fajtas om pallplats med en bom, det trodde jag inte på förhand. Jag är fantastiskt nöjd, säger han till SVT.

Totalt var det sex svenskar som tävlade. Oskar Brandt blev 55:a, Emil Nykvist 64:a, Anton Ivarsson 74:a och Malte Stefansson 77:a.

På lördag väntar nästa tävling för herrarna, jaktstart på 12,5 km.

Martin Ponsiluoma blev fyra.
Martin Ponsiluoma blev fyra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!