Öberg och Nelin dubbla svenska mästare

Hanna Öberg och Jesper Nelin tog sina andra SM-guld när de tillsammans vann singelmixedstafetten i tävlingarna i Östersund. Paraåkaren Zebastian Modin kom på 13:e plats i en historisk debut. –Det var väldigt kul, säger Modin.

Jesper Nelin och Hanna Öberg. Arkivbild.

Jesper Nelin och Hanna Öberg. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-03-28 10:53

Tidigare under SM-dagarna vann Nelin sprinten och Öberg vann masstarten.

I den avslutande SM-grenen drog Öberg ifrån redan på den första sträckan med prickfritt skytte.

– Det var skönt att få den starten för då kom man in i tävlingen och jag fick en lucka till de övriga lagen, säger Öberg i Aftonbladets tv-sändning.

– Det betyder mycket att få den här avslutningen på säsongen. Jag har haft det struligt med skyttet de senaste veckorna men de senaste dagarna har det gått bra igen, och att få visa att jag kan betyder mycket.

Modin fick dispens

Nelin behövde tre extraskott i sista skjutningen, men såg ändå till att Piteå-laget vann med hela 43,6 sekunder före Peppe Femling som åkte tillsammans med Elvira Öberg, också de representerande Piteå. Elisabeth Höglund och Torstein Stenersen, som åkte för Bore, tog bronset.

För första gången fick paraåkaren i skidor och skidskytte, Zebastian Modin, mäta sig med den svenska skidskytteeliten. Han kunde med en dispens ställa upp i tävlingen, som han åkte tillsammans med Nicolina Lindqvist. Östersundsåkarna tog sig in på en 13:e plats av 22 lag. Den synskadade Modin hade med sig en ledsagare i spåret och han sköt med ett elektroniskt skytte som motsvarade de andra deltagarnas svårighetsgrad på skjutvallen.

"Har fått mersmak"

Han var nöjd med sin insats, framför allt i skidspåret.

– Jag som är ny som skidskytt tycker att tempot på skjutvallen är svårt, men jag gillar farten i spåret. Och jag kan de här banorna eftersom jag tränar här varje dag, så det gick lätt, säger han i skidskytteförbundets intervju efter tävlingen.

– Jag har fått mersmak på skidskytte men jag behöver skjuta bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!