Överraskningen: Lukas på plats på VM

Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas skulle följa VM i Slovenien hemifrån. Nu är han oväntat nog på plats i Pokljuka. –Han kommer nog inte springa så mycket i spåret, men han är där, säger Sveriges medieansvarige Nicklas Olausson till TT

Sveriges huvudtränare Johannes Lukas har trots sin axeloperation anslutit till resten av truppen under skidskytte-VM i Slovenien. Arkivbild.

Sveriges huvudtränare Johannes Lukas har trots sin axeloperation anslutit till resten av truppen under skidskytte-VM i Slovenien. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Skidskytte2021-02-18 10:05

Lukas ramlade i en trappa under världscuptävlingarna i italienska Antholz i januari, och slog upp en tidigare opererad skada i vänster axel. Han tvingades till operation och efterföljande rehab, och det sades att landslaget får räkna bort huvudtränaren resten av säsongen.

Men nu har han alltså ändå lämnat hemmet i tyska München och anslutit till det svenska VM-gänget. Han kommer att vara med redan under dagens singelmixedstafett, där Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson kör för Sverige.

– Han är på plats. Han kommer nog inte springa så mycket i spåret, men han är där, säger Nicklas Olausson, medieansvarig för det svenska landslaget.

– Landslaget uppskattar det nog väldigt, väldigt mycket.

Det är dock fortfarande osäkert om Johannes Lukas stannar hela återstoden av mästerskapet.

"Vi tar en dag i taget men om allt funkar så blir han kvar", säger Håkan Blidberg, pressansvarig på plats i Slovenien, i ett sms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!