Pichler: "De trodde att jag var död"

Wolfgang Pichler drabbades av en hjärtinfarkt för två veckor sedan. Nu talar den legendariske skidskyttetränaren för första gången ut om tiden på sjukhuset i Tyskland. –De trodde att jag var död. Polisen kom till min fru och sa att jag kanske hade dött, säger Pichler till SVT Sport .

Wolfgang Pichler. Arkivbild.

Wolfgang Pichler. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skidskytte2020-10-14 12:55

Det var under en cykeltur med det svenska skridskolandslaget hemma i Ruhpolding som Pichler kollapsade.

– Min plan var att visa dem runt Ruhpolding. Efter ungefär 60 kilometer tillsammans föll jag och sedan minns jag inte mer.

65-årige Pichler försattes i konstgjord koma, men fick på onsdagen lämna sjukhuset.

– Det har varit jättetufft. Jag var i koma i tre dagar, men det positiva var att jag var vältränad - det hjälpte mig. I början visste ingen hur det var med min hjärna, de trodde att jag var död.

Tysken är anställd av Sveriges olympiska kommitté (SOK). Pichlers projekt just nu är skridskolandslaget, och han tänker fortsätta hjälpa till.

– Jag ska tillbaka till jobbet. I morse pratade jag med Joel Eriksson (tränare för skridskolandslaget). Det går åt rätt håll, säger han till SVT Sport.

Pichler var tidigare framgångsrik skidskyttetränare och matchade fram svenska stjärnor som Magdalena Forsberg, Helena Ekholm, Björn Ferry och Hanna Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!