Ryssland drar sig ur resten av säsongen

Internationella skidskytteförbundet (IBU) har beslutat att ryska och belarusiska aktiva måste tävla under neutral flagg. Nu svarar Ryssland – med att dra sig ur resten av säsongen, rapporterar NRK.

Svetlana Mironova och Uljana Nigmatullina är två av åkarna som inte kommer att delta i resten av tävlingarna den här säsongen. Arkivbild.

Svetlana Mironova och Uljana Nigmatullina är två av åkarna som inte kommer att delta i resten av tävlingarna den här säsongen. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Skidskytte2022-02-26 19:47

Det ryska skidskytteförbundet har lämnat in ett uttalande till IBU, som den norska public service-bolaget har tagit del av.

I uttalandet går man till attack mot beslutet att ryska och belarusiska skidskyttar ska behöva tävla under neutral flagg.

"Vi anser att beslutet är olagligt, orimligt och kategoriskt oacceptabelt", heter det i uttalandet.

"Vi är rasande över dessa olagliga handlingar av IBU och vill försvara våra utövares rättigheter samt det ryska förbundets rättigheter som en medlem av det internationella förbundet", skriver skidskytteförbundet.

Enligt NRK har det ryska förbundet överklagat IBU:s beslut till Idrottens skiljedomstol (Cas).

IBU ska ha meddelat arrangörerna om det ryska beskedet. Världscuptävlingar i Finland, Estland och i Norge står på programmet under resten av denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!