Samuelsson fyra – inställd på tuff masstart

Efter tredjeplatsen i sprint fick Sebastian Samuelsson se sig omkörd efter två bom i stående i jaktstarten i Holmenkollen. Den svenske skidskytten blev ändå fyra och hoppet om en andraplats i den totala världscupen lever inför söndagens masstart. –Det kommer att bli tufft, säger han till SVT.

Sebastian Samuelsson slutade fyra bakom Erik Lesser i Holmenkollen.

Sebastian Samuelsson slutade fyra bakom Erik Lesser i Holmenkollen.

Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Skidskytte2022-03-19 15:46

På fredagen blev Sebastian Samuelsson trea i herrarnas sprint över 10 kilometer i Holmenkollen. Dagen efter lyckades han däremot inte återigen ta en pallplats, i jaktstarten över 12,5 kilometer.

Två bom i den tredje skjutningen, det första stående skyttet, innebar att 24-årige Samuelsson halkade efter och slutade fyra.

Tyske veteranen Erik Lesser, som annonserat att han slutar efter säsongen, vann 9,4 sekunder före fransmannen Quentin Fillon Maillet som precis som i sprinten blev tvåa.

Nöjd trots bommar

Trea blev norske stjärnan och hemmahoppet Sturla Holm Lægreid, segrare i sprinten, som sköt bort en ny seger med två bom i det avslutande stående skyttet.

Sebastian Samuelsson var inte besviken trots att han sköt bort en pallplats.

– Jag är nöjd, jag gör ett bra lopp, synd på de två bommarna, men jag tar med mig att jag stirrade ner prickarna samtidigt som Vetle (Christiansenn, Norge) svajade som tusan på sista stå, det kanske är ett tecken inför morgondagen. Det var i alla fall skönt att få ta det lugnt på slutet och spara krafter inför morgondagen för det kommer att bli tufft, säger han till SVT.

Ponsiluoma lyfte

Martin Ponsiluoma stod trots tre bom för ett lyft efter fredagens tiondeplats i sprinten. 26-åringen körde upp sig till en sjätte plats och blev näst bästa svensk. Där bakom blev Jesper Nelin 35:a och Malte Stefansson 38:a.

Inför herrarnas avslutande världscuptävling för säsongen, söndagens masstart över 15 kilometer, är det klart att Quentin Fillon Maillet blir totalsegrare. Samuelsson har ett grepp om andraplatsen men hotas av fransmannen Emilien Jacquelin och Lægreid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!