Samuelsson missade pallen – tysk jätteskräll

Sprinttävlingar i skidskytte. Då såg Sebastian Samuelsson länge ut att ta hem en pallplats – men petades till slut ned till en fjärdeplats. Tävlingen bjöd också på en jätteskräll då tyske doldisen Philipp Nawrath segrade.

Sebastian Samuelsson blev fyra inför hemmapubliken i Östersund.

Sebastian Samuelsson blev fyra inför hemmapubliken i Östersund.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2023-12-02 15:57

26-åringe Samuelsson inledde urstarkt i världscuptävlingen i Östersund och hade slagläge inför det andra skyttet.

– Det är speciellt. Jag hör inför ståskyttet att jag leder med 30 sekunder. Det går ju knappt att tro på det... Och så tyvärr, två bom, säger han till SVT.

Han fortsätter:

– Det är klart, jag ska inte säga att jag inte är nervös. Jag förstår ju, att skjuter jag fullt så vinner jag och bommar jag ett så vinner jag kanske också. Det är ett svårt mentalt läge. Men i dag gick det inte hela vägen.

Nära pallen

De två bommen till trots. Länge såg det ut som att Samuelsson skulle lyckas knipa en pallplats. Men i slutändan fick han nöja sig med en fjärdeplats.

Samuelsson var 26,7 sekunder efter toppen.

– Det är klart jag är nöjd med var jag befinner mig rent formmässigt. Sen är det klart att jag vill se hur bra det kan gå när jag gör ett bra lopp, säger han.

Inget svenskt på pallen – men däremot tyskt.

Philipp Nawrath, som aldrig tidigare hade varit på pallen i världscupen, besegrade alla och vann. En tysk skrällseger signerat 30-åringen.

Tysk skräll

Nawrath bröt därmed Johannes Thingnes Bøs långa segersvit. Förra säsongen vann den norska stjärnan alla sprintar, men var i dag långt ifrån täten. Han gick i mål på plats 18.

Brorsan Tarjei Bø slutade tvåa och Vebjørn Sørum blev trea.

Martin Ponsiluoma blev näst bäste svensk, på plats elva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!