Skidskyttarna efter dramat: "I kärleksform"

Kärlekssituationen i skidskyttelandslaget kan ge extra kraft inför OS. –Man brukar snacka om kärleksform och att skidåkare ofta får det när man blir tillsammans, säger Martin Ponsiluoma.Hans flickvän Hanna Öberg tillägger: –För mig är det en extra trygghet som är viktig.

Hanna Öberg säger att det är en trygghet att ha någon som kan stötta henne.

Hanna Öberg säger att det är en trygghet att ha någon som kan stötta henne.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2021-10-29 13:18

För en tid sedan blev det offentligt att skidskytten Hanna Öberg, som gjort slut med pojkvännen Jesper Nelin, blivit tillsammans med en annan landslagsåkare, Martin Ponsiluoma, vars flickvän Fanny Johansson i sin tur blivit ihop med Nelin.

Nu är det mycket kärlek och härliga känslor bredvid träningen. Hanna Öberg säger att hon blir starkare som skidskytt av att vara nykär:

– Ja, det tror jag. För mig är det en trygghet att ha någon som jag verkligen litar på och stöttar mig och som jag också kan stötta tillbaka. Jag trivs jättebra som det är just nu (stort skratt). Det är viktigt för mitt skidskytte att ha balans och må bra.

"Fantastisk sommar"

Hanna Öberg berättar om en sommar med Martin Ponsiluoma, som fortfarande har positiva effekter i skidskyttelivet.

– Jag tycker att vi haft en fantastisk sommar privat. Självklart har det varit bra att ha den stöttning detta innebär. Trots att vi är skidskyttar kan vi tänka på annat. Vi är ju inte skidskyttar hemma i soffan en ledig dag.

Pojkvännen Martin Ponsiluoma glittrar i ögonen när han minns tillbaka på sommaren som gått:

– Vi har haft en riktigt bra sommar och det känns otroligt bra. Detta har gjort mig till en glad person som tycker om livet.

"Kärleksform"

TT: Kommer kärlekskänslan att göra dig till en bättre skidskytt?

– Jo, lite så blir det. Man brukar snacka om kärleksform och att skidåkare ofta får det när man blir tillsammans, svarar Martin Ponsiluoma.

I samband med att kärlekssituationen blev offentlig sa Jesper Nelin till Aftonbladet:

”Vi var ett sammansvetsat landslag innan, men så är det inte riktigt nu. Jag vet inte om vi kommer att bli kompisar igen.”

TT: Hur är er relation i dag?

– Inga problem. Vi har dragit ett streck och gått vidare. Jag har inga problem med honom. (Jesper Nelin). Jag är bara glad att han också har hittat kärleken och de är glada tillsammans.

Även Jesper Nelin intygar att det inte är några problem med relationerna inom laget:

– Det blev större än vad jag menade.

TT: Vad menade du?

­ – Det jag sa var att man behöver inte vara kompis med alla i laget. Det har ju fungerat hela tiden. Det har inte varit några problem. I början var det lite jobbigt, men hela sommaren och allt har flutit på.

– Vi snackar om allt inom laget. Det har alltid varit bra att prata igenom. Detta har inte påverkat min träning.

Johannes Lukas, som är huvudansvarig tränare för A-laget, säger att detta är inte någon aktuell fråga:

– Vi har pratat igenom det hanterat detta bra. Nu är vi på ett superträningsläger. Kärleken är privata frågor, men skulle kärleken göra dem till bättre skidskyttar är det också bra för mig.

Landslagskollegan Mona Brorsson, som ser sig själv som landslagets hökmamma och ser till att alla mår bra, var redo att finnas till hands om någon ville prata.

– Men jag var överflödig, säger hon och skrattar.

– Samtidigt är det bra för stora allmänheten att se att vi är vanliga människor med exakt samma känslor som alla andra i kärlek och sorg för att sedan gå vidare. Detta knyter oss närmare i laget.

Hanna Öberg ska försvara sitt OS-guld i vinter.
Hanna Öberg ska försvara sitt OS-guld i vinter.
Fakta: Skidskyttesäsongen 2021/22

Skidskyttelandslaget är nu på träningsläger i Idre. Där avgörs även den nationella skidskyttepremiären den 13 november. Sedan ser världscupsäsongen ut så här.

26-28/11 Östersund, 2-5/12 Östersund, 10-12/12 Hochfilzen, 16-19/12 Annecy-Le Grand Bornand, 3-9/1 Oberhof, 12-16/1 Ruhpolding, 17-23/1 Antholz, 4-20/2 Peking (OS), 3-6/3 Kontiolax, 10-13/3 Otepää, 17-20/3 Oslo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!