Skidskyttetränaren kan lämna landslaget

Johannes Lukas tid som ansvarig för det svenska skidskyttelandslaget kan snart vara till ända. I en intervju med tysk media gläntar han på dörren för att både lämna landslaget – och att helt byta sport.

Skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas öppnar för att lämna sin post. Arkivbild.

Skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas öppnar för att lämna sin post. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Skidskytte2022-01-28 11:04

21 år gammal var Johannes Lukas när hans egen skidskyttekarriär var över. Sedan dess har han arbetat i olika roller i det svenska skidskyttelandslaget.

2019 tog han över huvudansvaret från sin tyske landsman Wolfgang Pichler och har därefter gjort stor succé med landslaget.

Nu kan dock den tiden snart vara över. För tyska sajten t-online berättar 28-åringen att han funderar på att helt byta spår.

– Fotboll är alltid intressant för mig. Jag planerar att göra praktik inom sporten nästa sommar, säger Johannes Lukas.

Han har en bakgrund som ungdomstränare i förra storlaget TSV 1860 München och öppnar även för att träna det tyska skidskyttelandslaget.

– Jag är tysk, 28 år gammal och alla dörrar är öppna, säger han.

Lukas är dock tydlig med att han trivs väldigt bra där han är just nu, något som i fjol ledde till ett nytt skidskytterekord då landslaget plockade hela sju VM-medaljer.

Tyskens kontrakt löper ut efter säsongen och förbundets sportchef Anna-Maria Uusitalo kan inte ge några tydliga besked kring framtiden.

– Vi håller på och kollar hur vi ska jobba framöver, men jag har inget att berätta i nuläget, säger hon till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!