Stina Nilsson spurtade hem SM-guldet

Stina Nilsson fick ta till sina gamla skidsprintkunskaper i SM i skidskytte. Efter en duell in mot upploppet tog hon guldet i singelmixedstafett. –Extremt kul, säger Stina Nilsson till SVT.

Stina Nilsson tog guld i singelmixedstafetten i SM.

Stina Nilsson tog guld i singelmixedstafetten i SM.

Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

Skidskytte2022-03-26 11:05

Det blev en svängig SM-tävling i singelmixedstafett i Piteå där ledningen skiftade flera gånger.

Stina Nilsson, i par med Tobias Arwidson för klubben Lima, var ett tag i täten, men hon drog på sig hela sex bom och tre straffrundor i det liggande skyttet och föll igenom resultatlistan.

Fast efter att ha skjutit två bom och därmed undvikit straffrundor i sista skyttet kunde Nilsson hämta in försprånget till täten på 13,9 sekunder.

– Det var så roligt att få skjuta om det på sista stå, säger Stina Nilsson till SVT.

På väg in mot upploppet ryckte sedan Stina Nilsson ifrån efter att ha kört ikapp Emma Nilsson, Bore Torsby, som inte kunde stå emot OS-guldmedaljören i skidsprint från 2018.

– Jag vet att Emma är en riktig räv. Så jag vet att det här inte är givet. Hon är som jag att man ligger gärna bakom och gasar på slutet, säger Stina Nilsson till SVT.

Stina Nilsson har i vinter kommit allt närmare världseliten och tog sin första pallplats i världscupen när hon blev trea i sprintloppet i Kontiolax.

Hon är ny inom sporten och har inte satsat fullt ut mer än i två säsonger, men segern i Piteå är inte Stina Nilssons första SM-guld i skidskytte. I somras vann hon sprinttävlingen i SM i rullskidskytte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!