Svenska stjärnorna sköt bort sig i snöstormen

Svenska herrarna visade ingen OS-form i skidskyttesprinten i Oberhof. Vädret ställde till det för åkarna och Sebastian Samuelsson var bäste svensk på 14:e plats. –Så här kan det vara i Peking också, säger Samuelsson i SVT:s sändning.

Sebastian Samuelsson och de andra hade det tufft i sprinten.

Sebastian Samuelsson och de andra hade det tufft i sprinten.

Foto: Hendrik Schmidt/AP/TT

Skidskytte2022-01-07 12:25

Förhållandena var ruggiga. Starka vindar och ymnigt snöfall gjorde skyttet till en utmaning. Redan i det liggande skyttet hade det svenska OS-hoppet Sebastian Samuelsson skjutit två bom.

– När det blåser så här är det omöjligt att skjuta, sade den före detta skidskyttestjärnan Helena Ekholm i SVT:s sändning.

Helt omöjligt var det dock inte. Samuelsson lyckades skjuta en nolla i det avslutande stående skyttet och kunde åka sig till en 14:e plats i det tunga föret.

– Det blir väldigt konstiga förhållanden och inget vi är vana vid, men så här kan det vara i Peking också, säger Samuelsson i SVT:s sändning.

Martin Ponsiluoma hade det desto tuffare. Fem bom blev det för världsmästaren.

– Mitt skytte var riktigt bedrövligt i dag, säger han.

– Det blåser väldigt starkt i dag, det var väldigt svårt att bedöma hur starkt för ibland blåste det bakifrån och i bland från sidan.

Ponsiluoma slutade 57:a och är därmed klar för söndagens jaktstart, tillsammans med Samuelsson och Jesper Nelin som blev 48:a.

Ryssen Aleksandr Loginov vann.,

Damernas lopp startar 14.15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!