Svenskorna sköt bort sig helt i Kontiolax

Svenskorna som hade ett superläge i jaktstarten i Kontiolax sköt bort sig. Stina Nilsson och Hanna Öberg sköt sex bom vardera. –Det är för dåligt, säger Hanna Öberg till SVT.Elvira Öberg, med fyra bom, blev bäst med sin niondeplats.

Stina Nilsson hade en tung dag på skyttevallen under söndagens jaktstart i Kontiolax. Arkivbild.

Stina Nilsson hade en tung dag på skyttevallen under söndagens jaktstart i Kontiolax. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2022-03-06 13:26

Med fyra svenskor bland de tio främsta inför jaktstarten var förutsättningarna för svenska pallplatser i världscupen i skidskytte i Kontiolax goda.

Men det var Johanna Skottheim på startplats 35 som stod för söndagens bästa svenska skytte genom att skjuta fullt, men hon missade topplaceringarna på grund av åkningen som inte var tillräckligt snabb och fick nöja sig med en 38:e plats.

Ett stabilt skytte var hon ensam om i det svenska laget.

Hanna Öberg, sex bom, blev 18:e och Stina Nilsson, också hon med sex bom, blev 20:e.

– Jag har ju ett jättebra utgångsläge men "liggen" är ju katastrofalt dålig i dag, säger Hanna Öberg till SVT.

– Jag vet att jag kan skjuta bättre än så här så det är lite frustrerande. Vi kanske måste sätta oss ner efter säsongen och se om det är något vi ska ändra på, säger Hanna Öberg som rasade från fjärde till 18:e plats.

Elvira Öberg blev bäst för dagen trots sina totalt fyra bom, på nionde plats.

Linn Persson, med tre bom, låg bra till inför sista skyttet men drog på sig två straffrundor där och blev 14:e. Anna Magnusson blev 46:a med fyra bom.

Norska Tiril Eckhoff, som tog två individuella OS-brons i Peking men som innan det haft en svajigare säsong än väntat, var felfri i de tre första skyttena men i sista stående drog hon på sig två straffrundor. Det räckte ändå till seger framför italienska Dorothea Wierer. Tyskan Denise Herrmann blev trea.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel antal bom för Elvira Öberg. Rätt är fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!