Sverige sköt bort sig: "Jag är besviken"

Mixedstafetten i Oberhof blev en svensk besvikelse. De blågula skidskyttarna sköt bort sig och slutade på 13:e plats. –Det är klart att jag är lite besviken, säger Elvira Öberg till TT.

Elvira Öberg.

Elvira Öberg.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-01-10 12:55

Sverige hade pallkänning efter första växlingen där Elvira Öberg bytte av Linn Persson som femma, 19,7 sekunder efter ledande Frankrike.

Men efter Öbergs liggande skytte gick det blågula hoppet upp i rök. 21-åringen tvingades till en straffrunda och rasade i resultatlistan.

– Bra åkning och mindre bra skytte. Det blir tungt på liggskyttet, jag bommar och det strular med reservskotten. Det är en tyngre dag på vallen i dag, säger hon.

"Man blir orolig"

Jesper Nelin tappade ytterligare på toppnationerna efter att ha dragit på sig en ny straffrunda.

Sista sträckan tog Peppe Femling hand om. 28-åringen hoppade in i stället för Martin Ponsiluoma som dragits med magsmärtor under natten och inte kunnat sova.

– Jag bor med Martin så det var under natten någon gång som jag började förbereda mig. Sedan fick jag klartecken vid åtta i morse. Man vet att man är reserv och att man ska vara redo att hoppa in, säger han och fortsätter:

– Det var tråkigt med Martin och man blir ju orolig, men han verkar fräsch nu.

Ryssland segrade

Femling klarade sig med tre extraskott och gick i mål på 13:e plats.

– Det kändes helt okej i kroppen. Det är ingen sträcka jag är jättenöjd med, säger han.

Kampen om segern blev en rysare mellan Ryssland, Norge och Frankrike. Efter en spurtuppgörelse kunde Eduard Latypov ordna en världscupseger till Ryssland före Norge och Sturla Holm Lægreid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!