Det har varit ett fantastiskt travår för 30-åringen från Sundsvall. Segerantalet har ökat från 136 till 153 vinster. Men när det gäller inkörda pengar har Skoglund fördubblat sitt resultat: från 12,3 till 25,7 miljoner kronor.

Det är klart att jag är nöjd med 2019. Jag har fått köra allt bättre hästar och varit med i flera av de stora loppen och lyckats bra, säger Skoglund.

Racing Brodda har varit den stora stjärnan för Rikard Skoglund. Fyraårsstoet, som tränas av Mattias Djuse, tjänade 5,3 miljoner kronor. Hon vann Derbystoet och var tvåa i Stochampionatet.

Racing Brodda är drottningen, en fantastisk häst och jag tror på fortsatt fin utveckling för hennes del. Zarenne Fas (Jerry Riordan) är en annan topphäst som jag fått chansen att köra. Jag blev ju avstängd med honom senast på Vincennes, felaktigt anser jag och det skaver en del. Men vi får ta revansch i Prix de Luxembourg 25 januari. Man lär sig väldigt mycket av att köra i de större loppen och gärna i internationella lopp.

Vann med Green Mamba

Rikard Skoglund har lämnat Sundsvall och flyttat ner till Sigtuna. Allt för att komma närmare de större banorna och underlätta resandet till V75-tävlingar.

I V75-1 svarade Skoglund för en snygg finess med Green Mamba. I sista kurvan satt han fastlåst i rygg på favoriten Vikens Fingerprint men Skoglund tog upp sin häst och Oscar J Andersson ryckte undan i spets. Därmed var det fritt fram för Skoglund och Green Mamba som spurtade vasst till lätt seger.

Det var min tanke och det var kul att sånt lyckas ibland, säger Skoglund.

Enkel seger

Bakom Linus Boy i V75-7 behövdes ingen större finess.

Nej, det var bara att hålla hästen i trav och attackera på sista långsidan. Linus Boy var stark och vann väldigt enkelt. En bra avslutning på året och mycket roligt att få tävla mot Åke Svanstedt. Han är ju en legendar från Sundsvall som man alltid sett upp till, säger Skolgund.

Åke Svanstedt är numera tränare och kusk i USA.