Skridskoklubben i Trollhättan var samlad för att följa Nils van der Poels 10 000-meterslopp i Peking. När han passerade mållinjen med ett nytt världsrekord och säkrade sitt andra OS-guld bröt jublet ut.
Vid ett av borden satt Roger Bodin, hedersordförande i Svenska skridskoförbundet. Rekordet och medaljen fick honom att drömma.
– Vi har sagt att förutsättningarna för att arrangera ett skridsko-VM i Sverige är att vi har en egen världsstjärna. Och nu har vi det, sade han triumferande.
– Ett arrangemang med 35 000-40 000 på Nya Ullevi i Göteborg, den tanken ska vi nog nära lite mer nu i lugn och ro.
Då var det dags att börja smida planer.
Drömmen slogs i kras
En månad senare slogs drömmen i kras. Inför allround-VM i Hamar förra veckan meddelade Nils van der Poel att han lägger ner sin elitsatsning. Och världsstjärnan som skulle locka sponsorer och publik försvann lika fort som han slog igenom.
Men förbundet ger inte upp hoppet. Istället hoppas man att ett VM i Sverige ska locka tillbaka stjärnan till isen.
– Om vi kan få ett VM till Sverige tror jag att Nils kommer tänka om och satsa igen. Jag tror att det skulle kittla någonstans, säger Mattias Hadders på SweSports, det som tidigare kallades Skridskoförbundet.
Tanken är att arrangera tävlingen på Nya Ullev och att hyra in en portabel isbana.
– 20 000 personer på läktarna två dagar i rad. Det skulle vara lite kittlande och spännande. Absolut, säger Hadders.
Han, som minns tillbaka på sin egen karriär, säger att han nog hade varit beredd att satsa vidare om Sverige till exempel hade fått vinter-OS.
– Det hade varit en chans som varit svår att motstå, säger han.
Ekonomin en knäckfråga
Den stora knäckfrågan är ekonomin. SweSports är ett litet förbund som egentligen inte har de administrativa och ekonomiska musklerna som krävs för ett hålla i ett så stort arrangemang.
Egentligen skulle man vilja att ett eventbolag trädde in och tog ansvar för själva arrangemanget. Läs: Göteborgs GotEvent.
– Vi som förbund kan täcka upp med all kompetens vad gäller skridsko. Men det är en så stor apparat att jag inte vet om vi kan klara arrangemanget i sin helhet själva, säger Hadders.
Försvara sitt OS-guld?
Det tidigaste året ett VM i Sverige kan komma att bli möjligt är 2025. Och då kan det också finnas ett annat mål som skulle kunna locka van der Poel: OS i Milano 2026.
– Han skulle kunna komma tillbaka och bli den första som försvarat ett OS-guld på 10 000 meter. Men det får vi se. Det är en dröm, som jag har tänkt att "det vore kul", säger hans tränare Johan Röjler.
– Men det har jag inte sagt till Nils.
I helgen avslutar (?) van der Poel karriären med att köra världscupavslutningen i nederländska Heerenveen.