Vimmerbykillen tog brons i Kristinehamn

Mathias Sjöström fick äntligen jubla åt en medalj när sportskytte-SM i Kristinehamn avgjordes. Vimmerbykillen tog brons och bärgade sin första seniormedalj i karriären.

Mathias Sjöström tog brons i sportskytte-SM i Kristinehamn.

Mathias Sjöström tog brons i sportskytte-SM i Kristinehamn.

Foto: Karl Edgren

Skytte2018-07-31 15:31

24-årige Mathias Sjöström tävlar för Vimmerby Skytteförening och har länge jagat efter en medalj på seniorsidan. Under sportskytte-SM på 50 meter i värmländska Kristinehamn förra veckan tog han sin första efter en tredjeplacering.

– Jag är jättenöjd. Att ta medalj i SM var ett av målen den här säsongen, säger Mathias.

De tävlande skjuter först en grundomgång med 40 skott i knästående, liggande och stående där de åtta bästa går till final och börjar om på noll poäng igen. I finalen skjuts sedan 15 skott i varje ställning. Mathias har länge radat upp fjärde- och femteplatser i SM, men den här gången knep han bronset. Det var inte heller långt borta från att bli en silverpeng.

– Där och då kände jag absolut att det fanns chans att ta silvret. Det var en poäng ifrån och det fanns ett par skott som kunde gått bättre, säger han.

Inför tävlingen hade han gjort bra resultat och kom till Kristinehamn med lite mer press på sig än vad han vanligtvis brukar ha.

– Jag hade en bra period i juni med tävlingar i Sverige och Danmark, så målet om att ta medalj var realistiskt. Men det var lite inre press från min sida. Den här medaljen kändes som en spärr som lossnat och det kommer förhoppningsvis bli lättare framöver nu när pressen släppt.

Han bor sedan fyra år tillbaka i Linköping och kombinerar skyttet med jobb. I år är det inga större skyttetävlingar kvar så mycket av fokus ligger redan nu på nästa säsong. Om det vill sig väl kan Mathias delta i större tävlingar än SM.

– Jag ska till Italien och skjuta student-OS. Sedan får vi se om jag kan knipa en plats till EM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om